Diari La Veu del País Valencià
‘El telenotícies que podria ser’

Gerardo Tecé

“Què tal estan?

Molt bona vesprada.

Un dia més obrim aquest informatiu parlant del drama de l’emigració. Uns 500 espanyols han sigut vistos de nou hui, carregats amb maletes i sense bitllet de tornada arribant a aeroports de Munic, Berlín o Hannover, segons informen les autoritats alemanyes. Amb aquest nou devessall, s’estima que la xifra de ciutadans que han emigrat d’Espanya se situa entorn de 700.000 des del començament de la crisi. A mitjà termini, a aquesta xifra caldrà sumar-li, segons els experts, alguns centenars de milers més que podrien estar preparant-se per a donar el salt cap a altres zones de Centreeuropa.

En un altre ordre de coses, segueix el debat entorn dels actes violents protagonitzats en les últimes manifestacions ciutadanes i desnonaments per part de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP). Aquests actes violents han deixat després de si multitud de ferits per colps i llançament de pilotes de goma en realitzar càrregues, en la majoria dels casos injustificades, com podem observar habitualment en les imatges gravades per ciutadans, que emetem diàriament en aquest informatiu. En aquestes imatges que veuen en pantalla ara mateix, podem veure quina és la indumentària habitual d’aquests grups: uniforme fosc, casc, escut, porra, escopeta per a disparar pilotes de goma i el nombre d’identificació ben ocult. Encara que en moltes ocasions, assenyalen els experts, poden anar infiltrats entre els manifestants, i vestir indumentària que no es correspon amb l’oficial. Després connectarem en directe amb l’hospital Gregorio Marañón, on parlarem amb Gabriel, el jove manifestant que fa uns dies va perdre un testicle a causa dels trets de pilotes de goma realitzats pels violents.

En l’actualitat internacional destaca un dia més la greu situació de falta de llibertat i persecució als opositors i als mitjans de comunicació que se segueix vivint a Aràbia Saudita, el Marroc, Turquia o Xina, tots aquests països amics i socis comercials d’EUA i la Unió Europea. En les imatges que els vam mostrar…”.

Ens van ensenyar que calia llavar-se les mans abans de menjar, ens van ensenyar a asseure’ns bé a la taula, a usar el tovalló, a tallar la carn agafant el ganivet amb la mà dreta i la forqueta amb l’esquerra (per als quals som destres), ens van ensenyar la importància de menjar fruita i verdura, i d’altres coses així. Però no ens van ensenyar molt sobre el telenotícies que en moltes cases acompanya els àpats. Mai ens van dir açò que veus no és el ‘telenotícies’ que podria ser. I ara no ens sorprèn esmorzar cada dia un menú transgènic.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa