Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat comprarà 100 vivendes per a destinar-les a lloguer social

La Generalitat destinarà enguany onze milions d’euros per a adquirir a través d’un concurs públic un centenar d’habitatges per a sumar-les al parc públic i destinar-les a lloguer social. Els inquilins que les habiten pagaran entre 150 i 300 euros mensuals, en funció de la seua renda.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Habitatge, María José Salvador, han explicat en roda de premsa els detalls d’aquest concurs públic –referit a 176 municipis del País Valencià on hi ha més demanda d’habitatge– que es va posar en marxa el 10 d’octubre i al qual particulars i entitats financeres poden presentar ofertes fins al 22 de novembre.

Fins al moment s’ha presentat ja documentació referida a trenta habitatges, que han de complir diferents requisits, com ara tindre una antiguitat màxima de 50 anys; disposar almenys de cuina, menjador, saló, un dormitori i un bany; comptar amb ascensor si és un habitatge en altura, i estar en condicions d’entrar a viure.

Els preus de referència per a valorar les ofertes són els mòduls de Vivenda de Protecció Oficial (VPO) per a habitatge usat, que van d’un màxim de 2.300 euros per metre quadrat a València ciutat a un mínim de 1.200 euros per metre quadrat, per la qual cosa un habitatge de 70 metres quadrats pot estar entre 160.000 i 80.000 euros, ha indicat la consellera.

Comparteix

Icona de pantalla completa