El govern espanyol aprova el reial decret que obliga els bancs a pagar l'impost hipotecari

El canvi de la normativa entrarà en vigor aquest dissabte i lliurarà els clients d'assumir el pagament del tribut
/ València
8 novembre 2018 01:00h
Sánchez va anunciar aquest dimecres canvis en la llei després de la decisió del Suprem sobre l\'impost de les hipoteques.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous un reial decret que modifica l'article 29 de la llei de l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, per tal que siguen els bancs els qui paguen aquest impost en la subscripció d'hipoteques i no els clients com ocorre fins ara i com així ho va ratificar el Tribunal Suprem després de dos dies de deliberació.

Amb aquest reial decret, el govern espanyol afirma "amb tota contundència i tota claredat" que aquest impost el pagarà el banc, en paraules de la ministra portaveu, Isabel Celáa. El canvi legislatiu va ser anunciat aquest dijous pel president espanyol, Pedro Sánchez, i l'executiu no ha tardat ni 24 hores a fer-lo efectiu. "El govern demostra rapidesa per estar al costat dels ciutadans en la resolució de problemes", ha defensat la ministra portaveu, Isabel Celáa.

El decret es publicarà al BOE aquest divendres i entrarà en vigor dissabte. Fonts expertes han explicat a l'ACN que, a efectes pràctics, serà a partir del dilluns quan els bancs comencen a pagar l'impost, ja que els dissabtes no s'acostumen a signar préstecs hipotecaris.

next