Diari La Veu del País Valencià
CGT presentarà una demanda col·lectiva contra l’ERO d’extinció Canal 9
Europa Press / València

CGT va ser l’únic dels sindicats amb representació en el Comitè d’empresa de RTVV que no va subscriure l’acord aconseguit a la fi del mes de març entre la direcció i la representació dels treballadors.

Fonts de la confederació sindical han explicat que aquest dilluns es va celebrar una assemblea d’afiliats en la qual, “per unanimitat, es va decidir presentar el conflicte col·lectiu a l’ERO per considerar que s’han produït diverses irregularitats”.

“Ja hem estat parlant amb els serveis jurídics i estan treballant en açò perquè veuen que hi ha causa per a explorar aquesta via judicial, de la qual suposen que s’ocuparà l’Audiència Nacional”, ha comentat Manolo Camarasa, de CGT.

El sindicat es mostra convençut que en el procés d’extinció de RTVV “hi ha coses que no estan clares” i, especialment, es refereixen a dues. D’una banda, la causa econòmica esgrimida per l’empresa i, per una altra, l’argument de pèrdua de personalitat jurídica, ja que el que s’ha fet és “un tancament patronal” i una “llei feta ad hoc per a poder tancar” el mitjà públic.

Les mateixes fonts han apuntat que la resta de sindicats del Comitè sabien la intenció de CGT de plantejar batalla judicial des del moment en el qual van comunicar que no anaven a ratificar l’acord, encara que quedaven “les lògiques reserves fins que els afiliats es pronunciaren en assemblea i que l’advocat proporcionara tota la informació”.

Porta oberta

“Entenem que les coses es podien haver fet d’una altra forma i tenim el dret de continuar avant; no és un tema de diners, sinó que el que volem és deixar una porta oberta i manifestar el nostre descontentament”, han asseverat.

El passat 24 de març, CGT ja va criticar “el xantatge del Consell per a forçar un acord unànime sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació que assegurara la liquidació de la ràdio i la televisió públiques valencianes sense més obstacles ni responsabilitats pendents de depurar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa