Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de Nules accepta les disculpes del capellà que va publicar un poema homòfob en la fulla parroquial

El Partit Socialista de Nules (la Plana Baixa) ha mostrat la seua “satisfacció” pel resultat de l’acte de conciliació celebrat aquest dimecres entre el regidor de Polítiques d’Igualtat de la localitat, Antonio Romero, que va presentar la denúncia contra el capellà rector del municipi, Esteban Badenes, com a conseqüència del poema “homòfob” que aquest últim va publicar en la fulla parroquial el 29 d’ctubre de 2017, segons ha informat el PSPV en un comunicat.

Badenes va retirar l’esmentat poema de la pàgina web de la parròquia el 31 d’octubre, dos dies després d’haver-lo publicat, i va sol·licitar les oportunes disculpes. Aquest dimecres, el mossén s’ha retractat de les seues “desafortunades” paraules en l’acte de conciliació celebrat i ha tornat a reiterar la seua sol·licitud de perdó, segons han apuntat els socialistes.

El PSPV-PSOE de Nules ha celebrat el canvi d’actitud del rector de Nules i ha acceptat les seues disculpes. Sobre aquest tema, el secretari general local del partit i candidat a l’Alcaldia, Adrián Sorribes, ha manifestat que “per als socialistes, que sempre hem sigut molt respectuosos amb totes les creences i, per descomptat, amb l’Església Catòlica, suposa una molt bona notícia que a Nules les aigües tornen al seu llit”.

Sobre aquest tema, ha afegit que, “com sempre hem fet, continuarem treballant per la concòrdia i la tolerància, pel Nules de la diversitat, que, lògicament, passa pel respecte a la religió catòlica, però també al col·lectiu LGTBI”.

Altres denúncies

Arran d’aquesta polèmica, el senador de Compromís Carles Mulet va presentar una pregunta escrita al Senat en la qual qualifica el text d'”atropellament” i interroga el govern espanyol sobre si pensava instar la Fiscalia a intervindre. El representant de la coalició va afirmar aleshores que “el sacerdot ha repartit un full amb marcat caràcter homòfob i que podria ser constitutiu d’incitació a l’odi a totes les famílies no tradicionals”. Per això, plantejava a l’executiu que instara el fiscal a “actuar contra aquesta persona per atemptar contra els principis constitucionals de l’estat espanyol i incitar a l’odi”.

Així mateix, en octubre, el secretari general dels socialistes a la localitat de la Plana Baixa i el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero, van exigir al bisbe de la Diòcesi Sogorb-Castelló l’immediat trasllat del rector Badenes a causa de les seues contínues faltes de respecte cap al col·lectiu LGTBI, ja que la darrera publicació al full parroquial era “la gota que va fer vessar el got”.”No n’hi ha prou a retirar el full parroquial de la pàgina web; quan algú que ha d’estar per a ajudar la gent del poble ofén tant i tantes persones no pot seguir estant ni un dia més a la nostra localitat”, deien aleshores els socialistes.

La formació socialista van anunciar en octubre de 2017 que denunciaria els fets davant la Fiscalia perquè considerava que són constitutius d’un delicte d’odi i que atempten contra l’ordre constitucional i contra les lleis que emanen d’ella.

Així, el col·lectiu socialista a la demarcació de Castelló ha apuntat al seu mur de Facebook que accepten les disculpes del capellà i que des del partit seguiran treballant perquè Nules “siga una localitat de la concòrdia, la tolerància i la diversitat, una qüestió que passa pel màxim respecte a la religió catòlica i al col·lectiu LGTBI”.

Comparteix

Icona de pantalla completa