Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència d’Alacant condemna huit menors com a autors d’un delicte d’assetjament a una companya d’institut

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial d’Alacant ha imposat 100 hores de treballs en benefici de la comunitat a huit menors que van assetjar durant anys una companya d’institut. D’aquesta forma, la sala confirma la sentència dictada pel Jutjat de Menors número 1 d’Alacant, que els condemna per delictes contra la integritat moral. A més, a dos d’ells, que van agredir la víctima i la seua parella, els considera autors de dos delictes lleus de lesions. Sis dels menors hauran de realitzar tasques socioeducatives durant nou mesos i dos d’ells durant un any. Cap dels huit condemnats podrà acostar-se ni comunicar-se amb la víctima, segons informa el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Els pares dels huit menors hauran de fer front a una indemnització de 3.000 euros pels danys morals causats a la xiqueta, que va deixar d’assistir a l’institut, es negava a eixir al carrer i va patir, segons la sentència, un “important sofriment”. Els dos condemnats per lesions indemnitzaran la menor amb 300 euros i la seua parella, que també va resultar ferida, amb 750 euros.

Com relata la resolució, els insults van començar en el curs escolar 2012-2013 quan un dels condemnats, al costat d’altres companys d’institut, va començar a insultar la víctima amb mots com “goril·la”, “marimacho“, “tocacollons”, “gegant” o “bruta”, pràcticament diàriament i fins a principis de 2016, la qual cosa va provocar que altres menors s’uniren a les ofenses, tant dins com fora del centre educatiu. La xiqueta va rebre telefonades anònimes de matinada, insults al carrer, al parc i a la seua urbanització.

En gener de 2016, dos dels menors condemnats van coincidir amb la jove a l’eixida d’un centre comercial i, després d’insultar-la, li van donar una bufetada i li van posar la traveta, la qual cosa va provocar que caiguera de genolls. La parella de la víctima va resultar també lesionada al braç esquerre.

Pel que fa als recursos presentats, l’Audiència indica que de manera “inequívoca” es deriva que el xic que va recórrer ha de ser considerat autor dels fets i exposa que un dels condemnats va anar a casa de la víctima per a insultar-la i “tirar-li pedres”. Sobre l’altre recurs, se subratlla que, encara que correspon a una persona que no acudia al mateix centre educatiu que la xica, participava en l’assetjament junt a un altre dels condemnats en llocs d’oci als quals acudien.

Comparteix

Icona de pantalla completa