Diari La Veu del País Valencià
Sánchez anuncia canvis en la llei després de la decisió del Suprem sobre l’impost de les hipoteques

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que l’executiu espanyol aprovarà aquest dijous una reforma de l’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats perquè els bancs siguen qui finalment paguen l’impost de les hipoteques.

Concretament, ha dit que el Consell de Ministres d’aquest dijous aprovarà un reial decret llei per a modificar la llei que regula el tribut. El pagament de l’impost “correspondrà sempre als bancs i mai més als ciutadans”, ha dit en una compareixença el president espanyol. A més, ha anunciat que prompte es crearà una autoritat independent per a defensar els drets dels clients financers. La decisió arriba després que aquest dimarts el ple del Tribunal Suprem tornara a canviar de criteri i establira que són els clients els qui han de pagar l’impost. L’acord, però, va arribar de manera molt ajustada: el ple va donar la raó a la banca per 15 vots a favor i 13 vots en contra, després de dos dies de debat.

Davant les crítiques que ha despertat el Suprem entre la societat, el govern espanyol ha decidit introduir canvis normatius perquè la decisió del Tribunal Suprem no es faça efectiva. De fet, el president de l’Alt Tribunal, Carlos Lesmes, ha demanat aquest mateix dimecres a l’executiu de Sánchez que posara en marxa una reforma de la legislació hipotecària per a aclarir qui ha de pagar realment l’impost de les hipoteques, atés que, sota el seu punt de vista, es produeixen “problemes d’interpretació quan les lleis no són clares”.

“Ara mateix, el Congrés té una magnífica oportunitat, perquè hi ha projectes de llei en tràmit, per a deixar clar de manera definitiva qui ha de ser el subjecte passiu en els contractes de préstecs amb garanties hipotecàries”, ha manifestat Lesmes.

Comparteix

Icona de pantalla completa