Diari La Veu del País Valencià
L’estació de Sants recupera la circulació després que s’haja descartat la presència d’explosius

La circulació de l’AVE a l’estació de Sants, a Barcelona, ha recuperat la normalitat després que s’haja interromput la circulació i s’hagen desallotjat dos trens a causa de la possible presència d’un artefacte explosiu. Els TEDAX han analitzat un objecte amb forma d’una possible bomba que ha sigut detectada dins d’una maleta pels membres de seguretat d’ADIF quan ha passat per l’escàner. Amb tot, s’ha confirmat que l’objecte sospitós no representa cap perill. En concret, es tractava d’un cinturó amb una sivella amb forma de granada.

Tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Nacional han confirmat que ha sigut una falsa alarma. Agents de la policia catalana i membres dels TEDAX han rastrejat Sants i no han localitzat ni la maleta amb l’artefacte amb possible forma d’explosiu ni tampoc el passatger que la portava. És per això que s’ha decidit desallotjar l’estació d’Atocha, ja que han suposat que estava viatjant cap a Madrid. La Policia Nacional ha fet també allà les comprovacions pertinents i s’ha assegurat que l’objecte no era cap explosiu. Per això, s’ha desmuntat el dispositiu policial i s’ha reobert l’estació madrilenya, segons ha informat el cos policial.

A Sants, les comprovacions s’estaven fent a les vies de l’AVE. Segons han informat els Mossos, s’han desallotjat dos trens que estaven estacionats a les vies 3 i 4. La circulació havia quedat interrompuda a petició de la policia després de rebre l’avís cap a les 8 del matí, quan els vigilants de seguretat d’ADIF han detectat un objecte que tenia forma de possible artefacte explosiu a l’interior d’una maleta d’un passatger que ha passat per l’escàner.

La policia ha demanat que s’interrompera totalment la circulació a les 8.21 hores. A les 9.10 hores s’ha restablit parcialment i, cap a les 10.00h, la circulació de l’AVE a l’estació de Sants ha quedat totalment restablida.

Comparteix

Icona de pantalla completa