Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez compara Trump amb Puig i Oltra perquè alcen murs amb la llengua

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, “d’alçar murs amb la llengua quan imposen el requisit lingüístic a l’estil del que fa Donald Trump als Estats Units quan parla d’alçar murs físics per a separar les persones”.

“El més semblat a Trump que jo m’he trobat és el que estan intentat fer Puig i Oltra amb el requisit lingüístic a la Comunitat Valenciana: el primer alça murs entre persones i els dirigents valencians alcen murs amb la llengua perquè a Espanya hi haja ciutadans de primera i de segona i perquè totes les persones que viuen fora de la Comunitat Valenciana i que no han tingut l’oportunitat d’aprendre valencià no puguen accedir a la Funció Pública Valenciana”, ha indicat el president alacantí durant la seua visita al World Travel Market de Londres en referència a la Llei de Funció Pública que es troba en fase de tramitació.

Sánchez tem que el requisit s’incloga en la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos del Consell, uns comptes que ha considerat “totalment ficticis, ja que preveuen ingressos que amb tota probabilitat no seran una realitat. Són uns pressupostos ideològics, com es pot veure en la proposta per a imposar el requisit lingüístic”.

“Aquesta mesura és un pas més per a allunyar la Comunitat Valenciana d’Espanya, és un pas més per a polaritzar i crispar la societat i per a infringir la concòrdia i la convivència que durant els últims 40 anys, gràcies tant a la Constitució com a l’Estatut d’Autonomia, s’ha donat a la Comunitat”, ha afegit Sánchez, que ha defensat l’ús del valencià “però no com una imposició”.

En aquest sentit, ha ressaltat el problema que suposa la “imposició del requisit lingüístic” en Sanitat. “Nosaltres volem els millors metges, els millors sanitaris i, per descomptat, saber o no saber valencià no ha de ser un requisit perquè un bon metge, visca on visca, puga vindre als nostres hospitals”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa