Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J celebra el processament dels exdirectius de Metrovalencia: Estem més a prop que es faça justícia

La presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J), Rosa Garrote, ha celebrat com una “notícia molt positiva” que la titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, haja donat per conclosa la investigació sobre l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia i haja processat la que fóra gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gracia, i altres set directius de l’empresa en el moment del sinistre. “És el que estàvem esperant, estem molt contents de per fi tancar aquest pas de la instrucció, que ens acosta cada vegada més a fer justícia”.

Així ho ha manifestat en declaracions a Europa Press aquest dilluns, després que la jutgessa haja donat per conclosa la investigació de l’accident que el 3 de juliol de 2006 va causar la mort a 43 persones i va provocar ferides a altres 47. “És una notícia molt positiva i el pas que estàvem esperant”, ha subratllat, abans d’afegir que “la interlocutòria de l’Audiència Provincial [de València] no deixava dubte sobre que la instrucció havia d’acabar en judici oral” i sobre que “hi havia indicis de delicte comés per les persones imputades, entre elles Marisa Gracia i la resta de directius”.

Garrote ha insistit en la importància que els processats “se senten en la banqueta” i “donen explicacions”, “independentment del resultat del judici”. Per això, s’ha mostrat “molt esperançada” d’estar “més prop del judici”. Així mateix, ha remarcat que la resolució judicial “deixa deixa molt clar que hi ha indicis de delicte” i “estableix en concret el que entén que s’ha incomplit, la llei de prevenció de risc laboral”, que “obliga a protegir tots els punts perillosos” i “no responsabilitza el conductor”, ha subratllat.

En aquest sentit, “la interlocutòria insisteix que la responsabilitat és de l’empresari i, per tant, assenyala els directius de FGV”, que eren “coneixedors del risc i tenien la capacitat decisòria de solucionar aquestos problemes”, ha asseverat. “Serà molt difícil que aquestos delictes o indicis de delicte i responsabilitats queden sense assenyalar en un judici”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa