Diari La Veu del País Valencià
Podem també critica l’augment del pressupost que tindrà Presidència per a repartir subvencions

Un dia després que Esquerra Unida demanara al Botànic que retirara les partides nominatives –les conegudes com a subvencions a dit– de què disposa Presidència, Podem també s’ha sumat a aquesta crítica aquest dilluns en una roda de premsa encapçalada pel secretari general, Antonio Estañ, i la secretària de Polítiques Públiques, Rocío Segura.

“Estarem vigilants en tot el procés parlamentari de tramitació de pressupostos”, ha indicat Segura, qui ha avisat que, de moment, el que els ha cridat l’atenció ha sigut “l’augment” de les partides nominatives. A més, ha explicat que en les pròximes setmanes se centraran a estudiar de manera exhaustiva el projecte de pressupostos per al pròxim exercici per a comprovar que tot allò que van acordar està plasmat. La formació morada també està analitzant les últimes recomanacions que va fer el Consell Jurídic Consultiu al govern valencià respecte a la situació dels falsos funcionaris de les reversions. “Estem tenint reunions amb advocacia per tal de buscar una fórmula equitativa per a aquestos casos”, ha indicat Estañ.

D’altra banda, la secretària de Polítiques Públiques també ha indicat que s’ha obert un procés participatiu per a recollir totes aquelles aportacions que la ciutadania vulga fer als comptes anuals de 2019.

Les ajudes nominatives a què fan referència tant Podem com EUPV són el milió d’euros de què disposa el Gabinet de Presidència i que pot destinar de manera discrecional i sense cap concurs públic. “Aquestes ajudes no estan justificades però caldrà veure quin serà el seu destí”, ha manifestat Segura. Estañ també ha avançat que una de les esmenes que plantejaran durant el debat i votació dels pressupostos a les Corts serà de nou el de la taxa turística.

Comparteix

Icona de pantalla completa