Diari La Veu del País Valencià
Barcala donarà suport a Puig en la reivindicació del finançament a canvi d’inversions per a Alacant

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala (PPCV), ha compromés el seu suport al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la reivindicació per un millor finançament autonòmic “a canvi” d’inversions per a la ciutat. “La descentralització autonòmica es demostra amb inversions; crec que hem sentit massa de cosir, descosir, vertebrar i no es tradueix en res; la vertebració es demostra amb inversions”, ha reclamat Barcala. “Si estàs advocant per tot el territori de la Comunitat, l’has de materialitzar amb inversions en tota la Comunitat”, ha insistit l’alcalde.

A més, ha revelat que quan va arribar a l’alcaldia en abril passat es va trobar un president “molt receptiu” al qual va traslladar 27 punts que “calia abordar” perquè eren “prioritaris” per a la ciutat. En eixe sentit, ha detallat que va desbloquejar, de la mà de Puig, tres centres de salut per a la ciutat; dels quals ha dit que, encara que no es faran a la velocitat que haguera volgut, sí que ha criticat que l’anterior equip de govern no fera res.

“Hem avançat sobre el treball no realitzat en tres anys”, ha sostingut en una entrevista concedida a Europa Press en el marc dels sis mesos al capdavant del consistori. “Després d’eixa reunió s’han mantingut reunions amb les conselleries i secretaries autonòmiques; volíem un interlocutor vàlid i efectiu”, ha detallat i ha indicat que en “molts casos” sí que els estan trobant, encara que en uns altres “està costant més”.

El cessament de Maria del Carmen de España

Luis Barcala ha anunciat que per a la següent legislatura el PPCV proposa la “transformació integral” de la ciutat amb projectes estructurals com el passeig litoral de 21 quilòmetres des de Sant Joan a Urbanova; el soterrament de platja del Postiguet, Esplanada i Canalejas, per a “generar el major balcó al mar”.

“I l’altra pota important és el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), així com el sòl industrial”, ha agregat l’alcalde que ha advocat per la indústria tecnològica.

Preguntat per la petició de Compromís perquè cesse l’edil d’Urbanisme, Maria del Carmen de España, l’alcalde ha criticat que el portaveu de la formació, Natxo Bellido, “sol parlar del que no ha fet”, “són molt exigents amb els altres i molt displicents amb ells mateixos”.

“M’encanta escoltar com Bellido va enumerant un a un els seus propis fracassos, demanant als altres en uns mesos el que han sigut incapaços de fer, ni tan sols d’imaginar, en tres anys; m’encanta que em diga el que sé o el que li he demanat que fera; però no passa res, ho farem sense dubtes”, ha argumentat.

Així, ha defensat “el balanç” del treball del seu edil d’Urbanisme i ha comparat que si haguera de cessar, “la majoria” de regidors de l’oposició haurien de “deixar les seues actes per la negligència per tres anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa