Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià participa en la World Travel Market de Londres per primera vegada amb expositor propi

El País Valencià participarà en la World Travel Market (WTM) de Londres per primera vegada amb expositor propi, diferenciat del de l’estat espanyol. La fira de turisme se celebrarà des d’aquest dilluns dia 5 de novembre fins al dia 7. L’esdeveniment és, juntament amb la ITB de Berlín i Fitur a Madrid, un dels majors aparadors turístics del món.

La Generalitat assisteix a la cita amb l’objectiu de generar negoci, facilitar el contacte amb professionals britànics i reactivar l’arribada de viatgers d’aquest mercat, el principal emissor internacional per a la nostra destinació.

En concret, per a aquesta edició, l’expositor del País Valencià compta amb una extensió de 287 metres quadrats, un 45% més de superfície que en l’edició anterior, en la qual es comptava amb 210 metres quadrats dins de l’estand de Turespaña.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que l’objectiu de la participació “és incrementar la desestacionalització i augmentar la diversificació de la demanda britànica cap a nous productes turístics, com ara el turisme cultural i urbà, el turisme actiu, l’esportiu, el turisme gastronòmic o el nàutic, entre d’altres”.

“Per això, enguany hem optat per assistir amb el nostre propi estand, en el qual comptarem amb la presència per primera vegada d’un espai destinat a diversos productes turístics com ara el turisme cultural, esportiu, actiu, de naturalesa, de festivals o gastronòmic, per a reforçar la promoció per productes en el principal mercat emissor internacional cap a la Comunitat”, ha explicat Colomer.

Així mateix, l’expositor valencià comptarà amb un espai on es realitzaran degustacions gastronòmiques i enològiques per a ús dels professionals del sector. Colomer ha assenyalat que altra de les novetats és que es duran a terme dins de l’estand presentacions i xarrades a professionals i mitjans assistents a la fira, amb l’objectiu de reforçar la idea de la diversitat de l’oferta turística valenciana en el mercat britànic i, a més, incrementar les possibilitats per a les empreses i entitats assistents, “reforçant així el caràcter professional i de servei públic de l’espai de la Comunitat”.

En l’estand de la Comunitat Valenciana participaran un total de 50 coexpositors on destaquen les sis marques turístiques: Alicante City Tourist Board, Visit Benidorm, Castellón Spain, Costablanca, Valencia Provence i Valencia Tourism. Assisteixen també els ajuntaments d’Oriola, Orpesa, el Campello, Guardamar i Gandia, i també Visit Altea i Visit Elche, institucions com l’Aeroport de Castelló i diverses empreses turístiques.

Mercat britànic

El Regne Unit és el principal comprat emissor estranger cap al País Valencià amb una quota del 32,3% sobre el total de turistes internacionals rebuts. L’estada dels britànics és d’una mitjana de 8,3 dies. El 95,6% arriba per via aèria i el 26,3% amb paquet turístic i el 89,1% té com a destinació la demarcació d’Alacant.

En 2017 l’arribada de turistes britànics al territori valencià va registrar un increment interanual del 14,6%. Després d’un any de destacats creixements, tant en nombre de turistes (14,6%) com en despesa mig diària (4,7%), entre gener i setembre de 2018 l’emissor britànic ha realitzat menys viatges (-1,4%) però ha incrementat la despesa un 3,49%.

Comparteix

Icona de pantalla completa