Diari La Veu del País Valencià
Vox demana 74 anys de presó per a Junqueras, Forn, Turull, Romeva, Bassa i Rull

L’acusació popular que exerceix Vox demana 74 anys de presó per a l’exvicepresident català Oriol Junqueras i la resta d’exconsellers que estan a la presó: Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Josep Rull. Així consta en l’escrit d’acusació que han presentat al Tribunal Suprem (TS), segons ha confirmat l’ACN.

Concretament, els acusa de dos delictes de rebel·lió, un d’organització criminal i un altre de malversació de fons i es tracta d’una petició que gairebé triplica els 25 anys que la fiscalia ha demanat per a Junqueras i encara més per damunt dels 12 anys de l’Advocacia de l’Estat. Vox també demana 62 anys de presó per al diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

El president de Vox, Santiago Abascal, ha avisat que no acceptaran “mansament” un indult als dirigents independentistes processats per l’1-O. “Si creuen que acceptarem mansament l’indult sense convocar al carrer, sense manifestar-nos massivament, estan molt equivocats. No ho permetrem”, ha assegurat Abascal aquest dissabte en un acte a Bilbao, segons ha informat el partit en una piulada.

Segons l’escrit d’acusació, al qual ha tingut accés l’ACN, Vox demana que l’expresident espanyol Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i l’exministre Cristóbal Montoro declaren com a testimonis en el judici als líders independentistes per l’1-O.

Comparteix

Icona de pantalla completa