Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol aprova ajudes extraordinàries per als afectats per les inundacions d’octubre

El Consell de Ministres ha aprovat la declaració de zones afectades greument per una emergència de protecció civil a les Illes Balears i a les demarcacions de Màlaga, Sevilla, Cadis, València, Castelló, Tarragona i Terol, a conseqüència dels danys causats per les pluges torrencials i desbordaments de torrents esdevinguts els dies 18, 19, 20 i 21 d’octubre.

Aquesta declaració comporta ajudes extraordinàries per als afectats per les inundacions, unes ajudes que estaran exemptes de tributació en l’Impost per a la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha subratllat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la capacitat de coordinació, ajuda solidària i responsabilitat del seu executiu “en aquestes circumstàncies”, i ha descrit la reacció com a “bastant ràpida”.

La ministra ha recordat les 13 víctimes mortals per les fortes pluges en octubre, a més del bomber que va perdre la vida mentre treballava a Andalusia. Calvo ha dit que el govern espanyol vol estar “sempre en tot el territori” en el marc de l’ajuda i necessària responsabilitat juntament amb la resta de les administracions públiques.

Si bé encara no s’han acabat de quantificar els danys en les zones afectades, sí que es reconeix que són d’una magnitud suficient per a justificar l’activació de les ajudes disposades en el Reial Decret de 18 de març.

Les ajudes serviran per a pal·liar danys personals i materials en habitatge i objectes amb la finalitat de rescabalar els titulars d’establiments industrials, mercantils, agraris, marítims o pesquers i turístics, entre altres serveis.

Així mateix, s’establirà un règim d’ajudes per a les corporacions locals i es compensarà aquelles persones físiques o jurídiques que van contribuir amb prestacions personals i de béns als treballs d’emergència després de les pluges.

Comparteix

Icona de pantalla completa