Diari La Veu del País Valencià
Els pressupostos assignen 8 milions d’euros per a organitzar les eleccions autonòmiques

Els Pressupostos de la Generalitat de 2019 han consignat un total de 8 milions d’euros per a l’organització de les eleccions autonòmiques del pròxim any, segons ha avançat aquest divendres la consellera de Justícia, Administració Pública i Reformes Democràtiques, Gabriela Bravo.

Bravo ha iniciat les compareixences dels consellers en la comissió d’Economia de les Corts Valencianes per a exposar els detalls dels pressupostos de cada departament de la Generalitat per al pròxim any, que en el cas del departament de Bravo inclouen també els mitjans materials i humans per a les eleccions autonòmiques de 2019.

El pressupost d’aquesta conselleria inclou un programa de Processos Electorals i Consultes Populars dotat amb 8,3 milions d’euros, destinats a assegurar que el procés electoral es duga a terme en els termes i amb les garanties previstos en la Llei de Règim Electoral General.

Els 8,3 milions es dividiran en 5,7 per a la compra de béns corrents i despeses de funcionament; 1,7 per a les despeses extraordinàries en personal, i 800.000 euros per a subvencions en despeses electorals de partits, coalicions, federacions i agrupacions d’electors en els termes que marca la llei.

La consellera ha assegurat que és “un honor” iniciar la ronda de compareixences i ha assegurat que, a diferència d’altres anys, en què el seu grau de satisfacció era “relatiu”, en aquesta ocasió està “satisfeta” amb els comptes que gestionarà en 2019. Per a l’anterior cita electoral, la de maig de 2015, el Consell va consignar en els pressupostos autonòmics un total de 6,2 milions d’euros per al programa de Processos Electorals i Consultes Populars.

Comparteix

Icona de pantalla completa