Diari La Veu del País Valencià
Puig reitera el compromís del Consell amb el turisme cultural en la Fira de Cocentaina

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha titllat la Fira de Tots Sants de Cocentaina (el Comtat) com “un dels grans esdeveniments” que té el País Valencià i ha recordat que ja ha sigut declarada Bé d’Interés Cultural aquest any, quan celebra la seua 672 edició.

Després de ser testimoni de la lectura del pregó i tallar la cinta de la fira des de la balconada de l’ajuntament, Puig ha assegurat que la Fira de Tots Sants “pertany als ciutadans i ciutadanes de Cocentaina, però és patrimoni de tota la Comunitat”.

A l’acte, el cap del Consell ha anat acompanyat per la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, així com pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El president ha indicat que el reconeixement com a BIC és “el que realment es mereix la Fira i la ciutat de Cocentaina” per tot el que ha significat històricament la Fira, “com a espai de trobada, de negoci, però també de convivència, i que ara, al segle XXI, continua tenint una gran vitalitat”.

En aquest sentit, Puig ha reiterat el compromís de la Generalitat amb el turisme cultural i ha assenyalat que el Consell està “bolcat en el desenvolupament d’aquesta comarca i, molt especialment, de Cocentaina, en una qüestió que va més enllà de la mateixa ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa