Una professora 'alliçona' contra l'independentisme els seus alumnes d'un institut de Vinaròs

El compte de CNI Catalunya trau a la llum unes gravacions en què s'escolta la docent afirmant que el secessionisme "ha promogut la violència"
/ València
1 novembre 2018 01:00h
Educació ha informat que el pròxim dilluns visitarà l\'institut per a conéixer tots els detalls del cas.

El compte CNI Catalunya ha difós en xarxes socials un enregistrament en què s'escolten unes declaracions "catalanòfobes" que atribueixen a una professora d'un institut de Vinaròs (el Baix Maestrat). En l'àudio apareix la suposada docent parlant amb dues alumnes de 14 anys a les quals assegura que, a causa de l'independentisme, hi ha "famílies dividides que ja no es reuneixen en Nadal", gent a la qual "aïllen en el treball i fan bullying" i que si "a aquestos els deixes", en referència als nacionalistes catalans, "al moment agafen una arma...".

A més de penjar l'enregistrament i incloure imatges i frases per a contradir el discurs contra els independentistes, el compte CNI Catalunya subratlla en una piulada que "la catalanofòbia cotidianitzada no apareix del no-res. Té orígens molt terrenals, com l'exemple d'aquesta professora de Plàstica. Ni tan sols de Geografia, Història o Ciències Socials".

D'altra banda, fonts de la Conselleria d'Educació han assenyalat a Europa Press que la Inspecció educativa té previst visitar dilluns que ve l'institut de Vinaròs per a informar-se.

En l'enregistrament, la dona adulta es dirigeix a dos joves i afirma: "Els independentistes han promogut la violència i això està penat pel Codi Penal i, automàticament, què passa?, ai pobrets". 

La professora, a més, assegura que a Catalunya "hi ha moltes famílies dividides pel tema de l'independentisme que ja no es reuneixen en Nadal". Quan una de les alumnes li discuteix que això és "una chorrada", la dona insisteix i afirma que a Catalunya hi ha "un problema molt gros", una "bretxa entre la població" i que ella coneix "gent que està buscant lloc on viure" fora.

"Catalunya no és un país"

Quan una altra alumna compara penjar banderes espanyoles amb estelades perquè suposa que "fan el mateix els dos costats", la dona ho nega: "No és cert. Tu vius en un país que es diu Espanya, no Catalunya. Catalunya no és un país, mai ho ha estat ni ho serà; ells poden dir el que els surti dels nassos però mai ha estat un país, mai, i no té història per ser-ho: era un comtat, ara ja són regne, ningú sap com; la Corona d'Aragó eren tres regnes i un comtat i el comtat era el de Barcelona".

Continua la seua argumentació recalcant que "la gent que defensa la bandera nacional, el que defensa és la unitat d'Espanya, de tota Espanya, inclosa Catalunya i els catalans que no volen ser independentistes".

next