Diari La Veu del País Valencià
Ábalos lamenta que el debat sobre l’exhumació de Franco continue obert i demana als familiars del dictador humilitat

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha lamentat aquest dijous que el debat al voltant de l’exhumació de Franco encara continue obert i ha demanat als familiars del dictador “humilitat”, després de “tants anys d’arrogància, imposició”. “Que ho facen per ells mateixos, ja que els agrada tant la pàtria”, ha manifestat.

El també secretari d’Organització del PSOE s’ha pronunciat en aquestos termes en un acte en el cementeri de Paterna (l’Horta Oest), al costat del mur d’afusellament on es calcula que el règim franquista va afusellar a més de 2.000 persones. També han participat la secretària general provincial, Mercedes Caballero, i l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

En la mateixa línia, ha criticat que hi ha qui vol “reescriure la història” i amb total “impudícia”. “Com pot permetre’s la família Franco sentir-se orgullosa d’aquesta herència? Jo demanaria una poc més d’humilitat”, ha reclamat.

D’altra banda, preguntat per si li consta que des del govern espanyol s’haja nomenat algun mediador amb la família Franco, ha assegurat que no ho sap i que no té “ni idea”.

Comparteix

Icona de pantalla completa