Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta una proposició pel paper ecològic dels rius
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha criticat que els nous plans de conca “recuperen el nefast esperit del Pla Hidrològic Nacional de 2001 i aposten per la construcció de noves infraestructures per a vendre i moure l’aigua, obrint la gestió dels rius als mercats i als interessos privats”.

El parlamentari autonòmic ha recordat que el ministre Cañete ha assegurat que aquesta vegada “els objectius són els mateixos que fa quinze anys”.

“L’ampliació de les concessions de reg de l’aqüífer de La Manxa i la possible nova presa del Xúquer-Vinalopó, d’una banda, a més de la possibilitat d’obrir la porta al transvasament de l’Ebre, són una bona mostra de les conseqüències nefastes d’aquesta nova política”, sosté Torró.

També ha criticat “l’acceleració de la liberalització de l’aigua, donant un major paper al sector privat” i ha dubtat de la idea dels cabdals excedentaris. Per al diputat d’esquerres es tracta més bé d’una “privatització d’un patrimoni públic”.

Finalment ha recordat que la Directiva Marc d’Aigua de la Unió Europea advoca per mantenir el bon estat ecològic dels ecosistemes fluvials, enfront de les polítiques basades en les infraestructures hídriques, concebent l’aigua com a part d’un tot”.

Comparteix

Icona de pantalla completa