Diari La Veu del País Valencià
Un cementeri crea una biblioteca amb els llibres que han marcat la vida dels morts

El cementeri Parque de la Paz, ubicat al terme de Calicanto, ha creat una biblioteca que ja compta amb més de 30 exemplars de llibres que han marcat d’alguna manera la vida de persones que han mort. Amb la creació d’aquesta biblioteca, el complex funerari, que commemora l’1 de novembre la seua tradicional solta de globus blancs al cel, ha afegit enguany un acte més per a recordar familiars a través de la lectura.

La biblioteca, que ha iniciat recentment la seua activitat, està sent conformada amb els exemplars de llibres que les persones i famílies que accedeixen al parc i que lliuren de manera desinteressada. Aquesta iniciativa està constituïda per una prestatgeria disposada pel personal de Parque de la Paz en la zona exterior de la seua font central. Cada persona que accedeix al cementeri pot fullejar els exemplars existents i traure un d’aquestos llibres, mitjançant el servei de préstec, que posteriorment retornarà a aquesta biblioteca, ha explicat el cementeri en un comunicat.

Missatges de record al cel

A més d’aquesta iniciativa, Parque de la Paz soltarà al cel valencià més de 1.000 globus blancs biodegradables amb missatges de record i afecte cap a les persones mortes. L’acte, que comptarà amb música en directe de la Camerata de La Paz, estarà precedit per una missa per als familiars.

El complex funerari, que estarà obert a partir de les 9 hores al públic, comptarà a més amb servei de guarderia infantil i la projecció d’una pel·lícula, entre altres activitats. Per al director de Parque de la Paz, Federico Verzini “amb aquesta biblioteca pretenem, d’una banda, donar visibilitat a la cultura i la literatura i, d’altra, donar a conéixer que els llibres poden tindre moltes vides i ser útils per a moltes persones. A més, que fins i tot el Parque de la Paz, si bé no en les èpoques hivernals però sí en la primavera i l’estiu, pot ser un lloc idoni també per a la lectura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa