Diari La Veu del País Valencià
El Congrés reclama que l’AP-7 siga totalment gratuïta en 2020

El ple del Congrés va aprovar aquest dimarts sol·licitar al govern espanyol que garantisca la gratuïtat de l’autopista AP-7 a partir de l’1 de gener de 2020. Així, 246 diputats de la cambra baixa van donar suport a la moció presentada per Compromís, que només va trobar l’abstenció del PSOE i el PNB, que va justificar aquest posicionament en el fet que es crearà una comissió que estudie què fer amb el conjunt de carreteres una vegada expiren les concessions.

El pronunciament del Congrés a favor de la moció de Compromís, presentada per la diputada Marta Sorlí, garanteix “que a partir del 31 de desembre de 2019 no s’aplicarà cap classe de cànon, peatge tou o eurovinyeta als usuaris de l’AP-7”, assegura la coalició en un comunicat. La concessió del tram Tarragona-Alacant és el que expira a finals de l’any que ve després de 48 anys de peatge.

Després de l’aprovació de la moció, resultant de la suma dels vots de Partit Popular, Units Podem, Ciutadans, ERC, la diputada Marta Sorlí va celebrar que el Congrés done un mandat clar al govern espanyol: “Des de hui [Pedro] Sánchez i [José Luis] Ábalos saben que l’única opció per a l’AP-7 és l’assumpció per part de l’Estat en 2020 i la gratuïtat total per a les persones usuàries”.

La moció aprovada insta el govern de Sánchez a no realitzar nous tràmits que permeten una nova pròrroga de la gestió de l’AP-7 i al fet que no s’aplique cap cànon o “peatge tou”.

A més, la iniciativa pretén bonificar el 50% de l’import de peatge als vehicles pesats i eximir del pagament de peatge als vehicles lleugers al territori valencià, com ja ocorre a Catalunya des d’agost.

La moció també contempla dotar de pressupost les connexions de la via amb Vinaròs, Alcalà de Xivert, Benicàssim, Vila-real, Almenara, Sagunt, Alzira, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Oliva, Ondara – Gata de Gorgos, Calp i Altea.

Comparteix

Icona de pantalla completa