Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Sanitat ordena la retirada del mercat de milers de productes homeopàtics

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) porta aquest dimarts en les seues pàgines una resolució de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, per la qual s’estableix la relació de medicaments homeopàtics que compleixen els requisits establits per a sol·licitar l’autorització de comercialització i, també, s’ordena la retirada del mercat d’altres productes perquè no s’adeqüen a la nova regulació.

En l’annex de la resolució hi ha un llistat amb els 2.008 productes que sí que compleixen els requisits per a poder seguir sent comercialitzats fins que siguen avaluats per l’AEMPS i aquesta emeta una dictamen. D’aquests, 1.996 s’han comunicat com a productes sense indicació terapèutica i els altres 12 sol·liciten ser presentats com a medicaments amb indicació terapèutica, és a dir, que tenen utilitat en alguna dolença o malaltia. Quan acabe l’avaluació, serà quan es determinen les condicions de prescripció d’aquest tipus de productes i serà quan s’hauran d’incloure en l’envàs i en el prospecte les llegendes que permeten identificar correctament aquestos productes.

Per contra, hi ha milers de productes homeopàtics que no figuren en l’annex i que, de moment, hauran de ser retirats de la venda. No obstant això, les companyies titulars d’aquestos productes tenen un mes per a interposar un recurs. Ara fa sis mesos que es va publicar l’ordre que regula el procediment d’autorització, registre i condicions de dispensació dels medicaments d’ús humà fabricats industrialment.

Comparteix

Icona de pantalla completa