Diari La Veu del País Valencià
Cinc menors víctimes de la LGTBfòbia s’han suïcidat a la demarcació de Castelló en 2018

El portaveu a Castelló de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), Jordi Pilar, ha assegurat aquest dimarts que enguany ja s’han comptabilitzat a la demarcació cinc suïcidis de menors d’edat provocats per una situació d’assetjament escolar per LGTBfòbia.

Segons Pilar, en la demarcació se solen registrar vora deu casos a l’any i a tot l’estat espanyol mig miler, unes xifres que, en la seua opinió, “no es veuen i no s’atribueixen a LGTBfòbia perquè són molt joves”.

Pilar ha fet aquestes declaracions amb motiu de la jornada de protesta duta a terme per les 49 entitats que componen la FELGTB i que ha tingut lloc a Castelló de la Plana, per “l’injustificable i indignant retard en l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI”.

La presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, ha afegit que el 70% de l’assetjament escolar està relacionat amb la LGTBfòbia, encara que en l’àmbit on més es produeix aquesta discriminació és en l’esportiu, seguit d’altres com la sanitat o l’entorn laboral.

“Hui ens estem mobilitzant per tot l’estat espanyol perquè és urgent traslladar el nostre malestar davant un procés que no avança, que està estancat sense explicació coherent en els debats sobre les esmenes a la proposició de llei que mantenen els grups parlamentaris”, ha criticat Pilar. També ha demanat que “tots els partits polítics entenguen” que s’està parlant “de drets humans, d’evitar suïcidis infantils, de previndre delictes d’odi o de posar fi a la discriminació a les parelles de dones en els processos de filiació”.

Pel que fa als obstacles per a l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI en el Congrés, Pilar ha explicat que el punt més conflictiu són les realitats ‘trans’. “Sempre s’ha dit que la transsexualitat és quan u se sent del gènere oposat al que ha nascut, però no és així”, sinó que aquestes persones “simplement no se senten a gust amb el gènere amb què han nascut”, ha apuntat.

Per a De Florencio “hi ha un cert sector feminista, principalment del PSOE”, que creu que una dona “ho és pel fet d’haver nascut com a tal”, cosa que a parer seu “significa transfòbia”.

Un altre punt en conflicte, segons Pilar, és “el dels homes gestants, que van nàixer amb sexe femení, i això no està previst en la Seguretat Social ni en cap lloc i han de tindre una atenció sanitària específica”.

De Florencio ha recordat el compromís de la societat castellonenca amb aquesta llei: “La Vall d’Uixó va ser la primera ciutat de l’Estat a fer una declaració institucional instant al Congrés a agilitar la Llei d’Igualtat LGTBI”.

També ha valorat que la de Castelló fóra la primera Diputació espanyola a aprovar i, a més per unanimitat, una declaració institucional on s’instava el Congrés a agilitzar aquesta llei, cosa que també ha reclamat l’ajuntament de la capital de la Plana.

Comparteix

Icona de pantalla completa