Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez, disposat a parlar amb tots els partits dels pressupostos si el PP i Ciutadans alcen el bloqueig

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha clausurat aquest dimarts el XXI Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, celebrat a València, que ha reunit a la ciutat més de 700 empresaris. Durant el seu discurs, Sánchez ha desgranat els objectius del govern espanyol per als pròxims mesos i ha posat el focus en els avantatges que el projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE), pactats amb Podemos tenen per a les empreses familiars i les pimes.

En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que està disposat a parlar amb “totes les forces polítiques” per a aconseguir “els millors pressupostos” possibles, que estiguen motivats per l’interés general. Tot i això s’ha mostrat confiat en el fet que els pressupostos tiren endavant.

Respecte a les pimes i les empreses familiars, el president del govern espanyol ha posat de manifest que el projecte de PGE preveu una reducció de l’impost de societats del 25% al 23% a les empreses que facturen menys d’un milió d’euros. Aquesta reducció és molt inferior a la que ha demanat hores abans el líder del PP, Pablo Casado, en el mateix escenari. A més, el president espanyol ha insistit que és just que les empreses que més guanyen aporten més a les arques públiques.

També pel que fa als pressupostos, Sánchez ha posat en valor que l’Airef ha destacat que amb la pujada salarial prevista als PGE, s’injectaran a “l’economia real” 1.700 milions d’euros que faran augmentar la demanda interna i ajudar a solucionar el problema de la sostenibilitat de les pensions.

Pedro Sánchez ha aprofitat el seu discurs per a anunciar que el govern espanyol treballa en l’elaboració d’una agenda del canvi per a un creixement sostenible i just, que presentaran a Brussel·les les properes setmanes. Els objectius d’aquest projecte són augmentar la productivitat, millorar la competitivitat i el guany de cohesió social i territorial. L’agenda tindrà 7 eixos principals: la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic; la reforma de les polítiques actives d’ocupació, del sistema universitari i el potenciament de la Formació Professional; el desplegament del 5G, i el suport a l’emprenedoria.

Potenciar l’FP

De la mateixa manera que ha fet Casado, Pedro Sánchez ha demanat un enfortiment de la formació professional i ha demanat a les empreses que participen en la creació de noves titulacions per a preparar a les noves generacions davant els reptes de la digitalització i la innovació. De fet, ha assenyalat que la innovació no ha d’estar restringida a les grans empreses o les empreses emergents.

Sánchez ha explicat també que el PSOE considera necessari crear un nou estatut dels treballadors que incloga els aspectes referents a la digitalització que ara no estan presents. Sobre el món del treball, ha instat les empreses familiars a generar ocupació de qualitat. “La meua principal aspiració és que vostés triomfen”, ha assegurat el president espanyol, per a afegir que el govern espanyol valora el seu sacrifici i que poden comptar amb la seua complicitat.

Un congrés de rècord

També ha participat en la clausura el president de l’Institut de l’Empresa Familiar, Francisco J. Ribera, que ha resumit les principals idees i conclusions a les quals s’ha arribat al congrés. Així, ha assenyalat que amb els 700 assistents a l’acte s’ha batut una xifra rècord de participació.

Riberas ha tornat a destacar els valors de l’empresa familiar, en especial el focus a llarg termini en la gestió i el compromís amb la terra a la qual pertanyen, on generen “inversions” i “llocs de treball”. Tal com va fer dilluns, Riberas ha lamentat la mala imatge social que tenen les empreses familiars i ha instat a treballar per a millorar-la.

També ha lamentat “els problemes estructurals importants” de l’estat espanyol, com, per exemple, el fet que ocupe la posició 36 en el rànquing mundial de competitivitat. Davant la situació d’alentiment del creixement econòmic, Ribera ha instat a treballar per a crear un marc estable a llarg termini basat en l’educació, la innovació i la competitivitat, i el foment del creixement empresarial. En aquest sentit, ha assenyalat que no es poden seguir adoptant “mesures a curt termini amb la finalitat de garantir la governabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa