Diari La Veu del País Valencià
La recuperada Mostra de València reuneix més de 9.000 espectadors en la 33a edició

La Mostra de València–Cinema del Mediterrani que ha tingut lloc entre el 18 i el 28 d’octubre ha reunit 9.178 espectadors en aquesta 33a edició després de sis anys d’absència.

Les xifres “demostren que hi havia ganes de Mostra, que els valencians i les valencianes la trobaven a faltar i que València té potencial per a ser el referent audiovisual de la Mediterrània. La nova edició ha despertat interés, s’han complit àmpliament les nostres perspectives i les nombroses sessions als Cines Babel i la Filmoteca han tingut una gran acollida”, ha apuntat Glòria Tello, regidora de Cultura de l’Ajuntament de València.

La Mostra torna convertida en tota una cita obligada per als amants del cinema contemporani, amb una proposta audiovisual cuidada i dinàmica, així com un espai de reflexió per a repensar el Mediterrani, han indicat els organitzadors en un comunicat. “I amb una proposta tan ferma com la que es vol apuntalar de nou en cada edició, per consolidar la Mostra com un dels festivals de referència de la ciutat”, ha assenyalat la directora del festival, Rosa Roig.

“La resposta del públic a la secció oficial ha sigut més que notable. Tindre sales fregant el ple per a veure pel·lícules tunisianes o libaneses inèdites a Espanya demostra que tenia sentit recuperar l’essència original de la Mostra”, ha explicat el responsable de programació de Mostra de València, Eduardo Guillot. En opinió del director de programació, el públic ha apreciat la qualitat de la proposta artística de Mostra de València. De fet, és una gran notícia per al responsable del festival que hagen sigut la Secció Oficial i la Secció Informativa les de major afluència de públic. Una secció a competició que va premiar amb les seues Palmeres tres propostes de directors joves. “Ens entusiasma que el jurat haja tingut en compte en el palmarés als cineastes emergents. Estic convençut que directors i directores com ara Banu Sivaci o Nathan Ambrosioni faran parlar molt en el futur”, ha assenyalat Guillot.

Una altra de les propostes programàtiques que millor ha funcionat és la didàctica Mostra dels Instituts, amb projeccions triades per la seua temàtica, per on van passar 812 alumnes de 18 centres educatius de secundària de València.

En 2018 la Mostra de València ha projectat en les 5 sales de Babel i la Sala Berlanga de la Filmoteca de València 87 títols en 160 projeccions: 67 llargmetratges, 6 migmetratges i 14 curtmetratges. En les principals seccions es van veure fins a 22 títols inèdits a l’Estat. El festival ha comptat amb més de 35 convidats internacionals i 89 periodistes acreditats, el 39 per cent dels quals eren de premsa especialitzada.

Comparteix

Icona de pantalla completa