Diari La Veu del País Valencià
Casado reivindica a València enfortir la Lomce per a evitar adoctrinament i manipulacions a les aules

El president del PP, Pablo Casado, ha participat aquest dimarts en el XXI Congrés Nacional d’Empresa Familiar que se celebra des de diumenge a València. El líder popular ha aprofitat la seua intervenció, “que no és un míting polític”, per a desgranar el seu programa electoral, especialment el que fa referència a la fiscalitat i l’educació i per a lloar els èxits del PP durant els anys de govern.

Casado ha advocat per una reducció d’impostos a les empreses i per “facilitar la tasca” a les empreses reduint i afluixant la burocràcia. Ha lamentat els costos fixos com les cotitzacions socials, els costos energètics o l’impost mediambiental i opta per reduir l’impost de societats per davall del 20% i el de la renda per davall del 40% per a equiparar-los als dels països competidors.

A més, el líder del PP ha demanat una intensificació de la reforma laboral que va impulsar el seu partit que comporte un potenciament de la flexibilitat laboral. Inclús ha advocat per aplicar la flexibilitat en moments de bonança econòmica per a evitar situacions de crisi.

“Evitar adoctrinaments i manipulacions històriques”

Casado ha aprofitat també la intervenció per a carregar directament i indirecta sobre Catalunya i defensa una intensificació de la Lomce per a evitar “adoctrinaments i manipulacions històriques”. Pel que fa a l’estudi de llengües als centres educatius, el líder del PP ha reduït el trilingüisme –dues llengües oficials més una estrangera– a l’educació privada.

D’altra banda, ha demanat dignificar la formació professional i fer un MIR, com els dels metges, als professors. També ha advocat per controlar el rendiment dels alumnes en quart d’ESO i en Batxillerat abans de la selectivitat i que els pares puguen triar l’escola dels fills sense que importe el codi postal.

“Pressupostos que es negocien en la presó”

Els pressupostos generals de l’estat ha sigut altra de les qüestions tractades per Casado que ha assegurat que està “preocupat” perquè els comptes estatals “es negocien en la presó”, en clara referència als presos catalans. Ha assegurat que no els donarà suport perquè augmenten els impostos per a fer front a un augment “innecessari” de la despesa i ha demanat a Ciutadans que no els desbloquege “perquè ja tindran el suport dels partits d’extrema esquerra i dels independentistes”.

A més, ha assegurat que quan va ser triat president del PP es va reunir amb Pedro Sánchez –encarregat de clausurar el congrés– i li va assegurar que si mantenia el sostre de despesa, el PP donaria suport als pressupostos.

El 155 “com a única opció”

Pel que fa a la situació en Catalunya, Casado ha assenyalat que l’aplicació del 155 és l’única opció i que caldria que estiguera vigent fins que es revertira la situació. De fet, ha assegurat que si s’aconseguira, les empreses catalanes que han marxat del territori es plantejarien tornar.

Ha assegurat que la “situació és insostenible” i que a Catalunya hi ha Kale Borroka, s’ha segrestat el parlament, hi ha privilegis a les presons depenent de qui està dins i s’han atacat domicilis privats de polítics. “Què més ha de passar?”, s’ha preguntat.

Finalment, ha assenyalat que ni Vox ni Ciutadans estan en el mateix espectre polític que el PP i sobre els últims ha assegurat que van nàixer per a ocupar el centreesquerra “que es va quedar orfe per la radicalització del PSOE”.

Comparteix

Icona de pantalla completa