Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana explicacions al PPCV per haver tingut Villarejo com a protector de la seua corrupció

Aquest dilluns moncloa.com –la web que se sospita que està dirigida per l’excomissari Villarejo– ha tornat a acaparar totes les atencions després de fer públiques unes noves gravacions en què l’excomissari advertia a Juan Cotino que anava a ser investigat pel cas Gürtel i Brugal. Els enregistraments tingueren lloc l’any 2009, mesos després de l’esclat de la trama Gürtel i moment en què Villarejo era comissari adjunt al director operatiu de la Policia.

Els enregistraments publicats fan referència a una conversació que van mantindre el marit de María Dolores de Cospedal, aleshores secretària general del PP, i l’excomissari Villarejo. L’objectiu de Cospedal era boicotejar les investigacions sobre diferents casos de corrupció que tenien a veure amb alts càrrecs conservadors.

Aquestos fets no han passat inadvertits per la resta de formacions polítiques. El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha instat aquest dilluns el PPCV a eixir “de forma immediata” a condemnar les pràctiques de l’excomissari Villarejo “com a protector de la seua corrupció” i com a cap d’unes pràctiques més pròximes “a la màfia que a una societat democràtica”.

Ferri ha assenyalat en un comunicat que els últims enregistraments de l’excomissari José Manuel Villarejo, en els quals “queda clar que va alertar l’expresident de les Corts Juan Cotino sobre registres de la policia relacionats amb Gürtel i Brugal, són una vergonya”.

Eixes converses evidencien, al seu parer, que “mentre alguns es deixaven la pell per a lluitar contra la corrupció, com a diputats de l’oposició, periodistes i fiscals, els corruptes del PP van tenir un talp dins de la Policia i del sistema judicial que els donava informació de primera mà sobre les investigacions”.

Ferri, a més, ha manifestat que “aquesta trama demostra que les clavegueres de l’Estat jugaven a favor de la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa