Diari La Veu del País Valencià
Fidelitzar més públic i donar una identitat pròpia al coliseu, els reptes del nou director artístic de les Arts

El nou director artístic del Palau de les Arts Reina Sofia de València, Jesús Iglesias Noriega, es proposa com a repte “crear una identitat pròpia” per al coliseu, que connecte amb la ciutadania “en l’àmbit local” i que es diferencie dels grans centres operístics en l’àmbit internacional.

Iglesias ha presentat aquest dilluns les seues principals línies de treball en companyia del conseller de Cultura, Vicent Marzà, i la presidenta del Patronat de les Arts, Susana Lloret, i ha defensat que “solament amb una personalitat definida” el Palau de les Arts aconseguirà “fidelitzar encara més públic” i ampliar-lo en “nombre i diversitat”.

Segons un comunicat de la Generalitat, per al nou director artístic el coliseu operístic valencià, “ha de ser un gran centre cultural en el sentit més ampli del terme” i conformar-se com un lloc d'”intercanvi d’idees i trobada entre les obres, els artistes i el públic”.

Respecte a la programació, la seua intenció és convertir al Palau en “un teatre musical que abaste la música lírica en totes les seues manifestacions: òpera, sarsuela, musicals, concerts simfònic-corals i de càmera, concerts lírics i Lied”.

També té present la possibilitat d’obrir el programa a altres gèneres o músiques com el jazz, el flamenc, la cançó popular i músiques d’altres cultures. Ha precisat, a més, que una de les prioritats serà l’ampliació del repertori líric de les Arts, “fins ara molt focalitzat en el segle XIX italià i francés i el barroc quasi exclusivament italià”.

Iglesias pretén també potenciar espectacles i representacions líriques “innovadores”, mitjançant col·laboracions amb les entitats més rellevants d’Europa i que l’òpera “isca amb més activitats al carrer”, amb propostes com a retransmissions en exteriors, també de ballet, i concerts a l’aire lliure de l’Orquestra, el Cor i el Centre de Perfeccionament.

Ha fet així mateix recalcament a “mantindre un major contacte i col·laboració amb altres teatres d’òpera estatals i europeus” per a establir un intercanvi d’informació i coordinació de les programacions i projectes conjunts.

D’altra banda, Marzà s’ha mostrat convençut que amb Jesús Iglesias “les Arts aplana el camí cap a l’obertura social, la seua singularitat com a coliseu operístic en el context internacional, així com la qualitat i l’excel·lència requerides amb un projecte sòlid”.

Iglesias Noriega va ser triat per a ocupar aquest càrrec mitjançant un concurs públic seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana, amb una comissió avaluadora conformada, entre altres, per Christina Scheppelmann i Joan Matabosch, recorden des de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa