Diari La Veu del País Valencià
Eixir de l’armari: la fórmula de Juan Roig per a acabar amb la mala imatge de l’empresari

El XXI Congrés Nacional de l’Empresa familiar que se celebra des de diumenge a València ha posat de manifest que una de les principals preocupacions dels empresaris és la seua imatge. Una enquesta realitzada pels 700 empresaris presents al congrés revela que els mateixos enquestats pensen que la imatge que la societat té dels empresaris és roïna.

Per això, tant durant la inauguració de l’esdeveniment com en les primeres conferències els empresaris han plantejat la necessitat de revertir la situació treballant en tots els àmbits, des de l’educatiu al digital, i per eixir “a donar la cara” i explicar la funció social i econòmica que desenvolupen.

El president de Mercadona, Juan Roig, ha sigut un dels principals defensors que la comunicació és l’eina principal per a traslladar una bona imatge del món empresarial. Al seu parer, la mala imatge s’ha generat per dos motius. El primer és que “alguns han sigut mals empresaris” i el segon radica que els empresaris no han sabut contar el que fan. “No eixim. Hem d’eixir de l’armari, eixir cadascun en l’àmbit que puga i li corresponga”, ha assenyalat. “No tenim bona imatge perquè els empresaris no eixim a donar la cara, ens fa molta por eixir a dir que som empresaris, però som els que generem riquesa en aquest país”, ha subratllat.

També ha defensat la imatge de l’empresari el president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Francisco J. Riberas, que ha destacat la importància d’aconseguir que la societat reconega que el creixement de les empreses familiars és positiu i no és “a costa” dels seus treballadors “com algunes veus semblen dir”. Les empreses familiars, ha manifestat, han de ser una part activa en el disseny i la construcció del nou model econòmic i social, però hui a l’estat espanyol, ha afegit, la imatge de les empreses i els empresaris familiars no és positiva i fins i tot s’ha vist danyada per la crisi econòmica.

En aquest sentit, ha anunciat que en els pròxims anys l’IEF i les seues associacions territorials redoblaran els seus esforços per a millorar la seua imatge en la societat treballant a tots els nivells, des de l’educació a les escoles fins als mitjans de comunicació i en les xarxes socials.

Mercadona

Mercadona preveu augmentar el seu volum de vendes en 2018 entre un 5% i un 6% respecte a l’any passat. Així ho ha explicat aquest dilluns el president de la cadena de supermercats, Juan Roig, en una conferència en el XXI Congrés Nacional d’Empresa Familiar, que se celebra a València.

El president de Mercadona ha recordat que la companyia en 2017 va generar 22.915 milions d’euros en vendes i que dóna feina a més de 84.000 persones. Roig ha assegurat que la màxima de Mercadona és “donar, demanar i exigir” i considera que és per això que els treballadors de l’empresa estan compromesos amb el projecte.

L’empresari ha pronunciat la conferència ‘Orgull de fer empresari’ en la qual ha explicat el model de Mercadona de “qualitat total” i en la qual també ha repassat els “errors” que s’han comés en la companyia. Entre ells Roig ha reconegut que es va equivocar quan va assegurar que no creia en la digitalització. “Ara m’he canviat de jaqueta” ha assegurat. Tot i això ha emfatitzat que només continuaran endavant amb Mercadona en línia si és rendible.

Roig ha fet un repàs sobre la història de Mercadona i ha recordat que els fonaments de l’empresa van nàixer a la Pobla de Farnals amb l’escorxador dels seus pares. Pel que fa al nom de l’empresa, Roig ha negat que siga “ni en valencià ni en català”. També ha assegurat que no significa “Compra Dona” i ha assegurat que el nom és italià i que el van triar ell i el seu germà després d’un viatge a eixe país.

També ha parlat Juan Roig sobre els impostos i ha assegurat que les empreses paguen més de 117 milions d’euros a l’Estat perquè aquest els torne en sanitat, justícia, infraestructures, pensions i creació d’ocupació. En aquest sentit, ha reivindicat una vegada més el Corredor Mediterrani. “Estic a favor de l’Espanya radial, però cal també una Espanya circular” ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa