Diari La Veu del País Valencià
Recuperada la normalitat en la circulació dels trens després de retards de fins a 70 minuts per una avaria

La circulació de trens de rodalia en l’Estació del Nord de València ja ha quedat restablida després de solucionar-se l’avaria elèctrica que ha provocat retards de fins a 70 minuts. Fonts de Renfe han informat que ja ha sigut solucionada la incidència en les instal·lacions d’Adif de l’Estació del Nord i s’està produint una “recuperació progressiva dels horaris habituals”.

D’altra banda, des d’Adif han informat que ha quedat restablida la circulació en l’estació situada en el carrer Xàtiva de la capital valenciana. L’avaria elèctrica, registrada al voltant de les huit del matí a l’entrada de l’Estació del Nord de València, ha afectat trens de rodalia i a tres de llarga distància amb destinació a l’Estació Joaquín Sorolla.

Els trens de llarga distància afectats han sigut un Alvia Castelló-Gijón, amb una hora de retard, i dos Euromed, amb 60 i 70 minuts de retard, respectivament. En el cas dels trens de rodalia, la demora mitjana ha sigut d’uns 45 minuts, segons han indicat les fonts de Renfe.

La causa

Una avaria relacionada amb el subministrament elèctric registrada en l’entrada de l’estació València Nord està provocant aquest dilluns retards de fins a 45 minuts en el servei de Rodalia i de 60 i 70 en tres trens de Llarga Distància, segons han informat a Europa Press fonts d’Adif i Renfe.

Segons Adif, la situació respon a l’avaria d’un tren en l’estació de València Nord, que ha provocat que la circulació amb tracció elèctrica per aquesta estació quedara suspesa. A les 8.50 hores la circulació amb tracció elèctrica s’havia restablit parcialment, malgrat que encara se circulava amb retards al pas per aquesta estació, segons assenyala Adif en el seu compte de Twitter. En concret, segons fonts de l’administrador d’infraestructures ferroviàries, poc abans de les 09.00 hores ja hi havia dues vies operatives amb trens en funcionament.

Comparteix

Icona de pantalla completa