Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans s’esborra de l’acte pel 600 aniversari de la Generalitat perquè és una proclama independentista

La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) a les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha refusat participar en l’acte institucional del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana celebrat aquest diumenge al Castell de Santa Bàrbara d’Alacant en entendre que “el que realment s’havia organitzat era un parrany, una proclama a favor de l’independentisme amb la presència i participació de Roger Torrent”.

“Quina llàstima que el president de les Corts, Enric Morera, i per extensió Compromís, haja instrumentalitzat l’acte i quina llàstima que no mantinga relacions tan cordials amb altres presidents de parlaments autonòmics i sí amb un polític que se salta la llei a la torera, qüestionant sistemàticament el nostre ordenament constitucional”, ha indicat la síndica de Ciutadans, que, a més a més, és veïna d’Alacant.

L’acte d’aquest diumenge era la clausura del congrés en honor del 600 aniversari de la creació de la primera Generalitat Valenciana, La Veu del Regne, al qual també han acudit els presidents de parlaments d’altres territoris que van formar part de la Corona d’Aragó, entre ells Catalunya, Sicília o Sardenya, així com la consellera de Cultura de Balears.

Per a la síndica, “cada vegada que Compromís, els socis del PSPV-PSOE en el Consell, s’alinea amb els independentistes catalans, els socialistes amaguen el cap com l’estruç i, de fet, ha sigut molt cridanera l’absència de càrrecs significatius del partit de Ximo Puig, consellers inclosos”, ha apuntat Sánchez.

“Ací, a la Comunitat Valenciana, no volem que s’assente el fantasma del pancatalanisme, però sembla obvi que Puig no ho vol veure i d’ací la seua condescendència còmplice amb el nacionalisme excloent. Prefereix mirar cap a un altre costat”, ha agregat.

Per la seua banda, la portaveu municipal de Cs a l’Ajuntament d’Alacant, Yaneth Giraldo, ha criticat la participació de Luis Barcala: “Tan constitucionalista com diu ser el PP, no entenem què feia ací representant tots els alacantins com a alcalde de tota la ciutat”. “Si Morera ha canviat el protocol a última hora, Barcala havia d’haver tingut l’agilitat suficient per a abandonar un acte entelat pel sectarisme”, ha conclòs Giraldo.

Comparteix

Icona de pantalla completa