Diari La Veu del País Valencià
Gandia i Otos tornen a estar connectades amb autobús quatre anys després

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha restablit la línia de transport públic de viatgers al municipi d’Otos (la Vall d’Albaida), amb un servei que començarà el pròxim dia 30 d’octubre, segons ha anunciat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, en un comunicat.

La mesura permet oferir un servei cada dimarts i dijous laboral ‘a demanda’, amb una expedició a les 9.50 hores des d’Otos cap a Gandia, i una altra de tornada a les 15.15 hores.

Aquest servei s’uneix d’aquesta manera a la línia entre Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida ) i Gandia (la Safor). El funcionament d’aquest servei de transport de viatgers per carretera entre ambdues localitats suposa “assumir una obligació econòmica per a la Generalitat d’aproximadament 18.000 euros anuals”, segons ha assenyalat el director general, fins que es liciten les noves concessions que donaran servei a l’àrea funcional de transport de la Safor.

En aquest sentit, la reactivació d’aquesta línia interurbana s’incardina en el marc de mesures de caràcter provisional que la Conselleria està adoptant “per a millorar els actuals serveis de transport, perquè el vertader objectiu de la Generalitat és la completa modernització de l’actual xarxa de transport de viatgers per carretera, mitjançant la definició d’un nou mapa concessional que garantisca l’exercici del dret a lliure mobilitat de tots els ciutadans, de forma eficient i amb alt nivell de qualitat”.

Reivindicació veïnal

Amb l’engegada d’aquesta línia, la Conselleria dóna resposta a una reivindicació dels veïns d’Otos, “que portaven més de quatre anys sense transport públic des que es va deixar de donar servei per desatenció de l’anterior govern”, ha explicat Domingo.

En aquest punt, Domingo ha recordat que la Conselleria ha recuperat també la línia de transport públic de viatgers per carretera entre les localitats de Castelló de Rugat i Gandia, que dóna servei als municipis de Montixelvo, Terrateig, Llocnou, Ròtova, Rugat, Aielo de Rugat (la Vall d’Albaida), Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Alfauir, Beniatjar, Rafol de Salem i Salem (la Safor), i que a partir d’ara donarà servei al municipi d’Otos.

Nou mapa concessional

El nou mapa concessional es configura sobre la base de 40 noves concessions de transport públic, 8 a la demarcació de Castelló, 15 a la de València i 15 a la d’Alacant, juntament amb 2 concessions que donen servei entre demarcacions, amb l’objectiu principal de millorar la qualitat en la prestació del servei.

En el cas de l’àrea funcional de transport de la Safor, el nou mapa concessional preveu la creació de tres concessions: la CV-113 La Safor Nord; la CV-114 La Safor Sud, la línia de la qual 4 connectarà Otos amb Gandia, i la CV-115 Ontinyent-Xàtiva, la línia de la qual 5 connectarà Otos amb Ontinyent. Així, es preveuen solucions com el transport a la demanda i la integració de rutes escolars com a opcions de servei per a facilitar la connexió dels municipis de menor entitat amb els principals nuclis poblacionals de referència.

Comparteix

Icona de pantalla completa