Diari La Veu del País Valencià
El PPCV estudia emprendre accions judicials contra la gestió de les ajudes del bo infantil

La portaveu d’Educació del PPCV a les Corts, Beatriz Gascó, ha advertit d’un “possible delicte de prevaricació administrativa” per part del director general que “ha signat la resolució del bo-infantil després de denegar les ajudes sense atendre els documents aportats en les al·legacions de les famílies” i ha apuntat que estan “estudiant emprendre les corresponents accions judicials per a defensar el sector i les famílies perjudicades”.

Gascó ha considerat mitjançant un comunicat que “la mala planificació i el poc interés de Marzà han provocat el caos en el bo infantil”. A més de la falta de planificació, “la gota que ha fet vesar el got ha sigut la publicació de la resolució definitiva denegant, de forma massiva, les al·legacions presentades per a pal·liar els errors informàtics comeses per Educació”. “Una vegada més es demostra que als botànics els bé molt gran la gestió perquè la seua prioritat no són les persones, sinó la imposició del seu model educatiu”, ha assenyalat Gascó.

La Portaveu d’Educació ha indicat que “aquest curs Marzà ha decidit rescindir el contracte que tenia amb l’empresa gestora de les ajudes del bo-infantil i ara la Conselleria ha assumit tota la tramitació provocant un error generalitzat”. “Les nombroses equivocacions han provocat una revolada enorme en el sector després de la denegació massiva per part de la Conselleria de l’esmena de documentació”, ha agregat.

Així mateix, Gascó ha afegit que el nou model ha sigut “desastrós”: “d’una banda, la nova situació ha provocat que augmente la càrrega de treball de gestió en els directors de centres, perquè el talonari s’ha vist substituït un pdf que es generarà tots els mesos amb el consegüent caos per a aconseguir la signatura dels pares cada mes”, ha afegit.

“Però el més greu –ha continuat– és que en el període d’al·legacions obert en setembre més de 3.000 famílies van haver d’aportar noves dades, atés el desmanegat de la tramitació. Més del 90% (2.754) han sigut denegades sense donar raó i sense revisar la documentació aportada excusant-se en pèrdues de documentació i saturació en el correu electrònic de bo-infantil”.

Gascó ha indicat que “els centres es troben en un estat de caos i indefensió total a causa de la mala gestió de la Conselleria, que ha perjudicat milers de famílies sense donar explicacions”. Davant d’aquestos fets “és més que evident la possible prevaricació administrativa del director general per denegar ajudes sabent que sí que es complien els criteris per a la seua concessió i, davant aquesta situació, des del grup popular estem estudiant emprendre les corresponents accions judicials per a defensar el sector i les famílies perjudicades”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa