Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció demana reobrir la investigació sobre la suposada compra de vot de la trànsfuga d’Alacant Nerea Belmonte

La Fiscalia Anticorrupció ha recorregut l’arxiu de la denúncia del suposat intent de compra del vot de la regidora trànsfuga d’Alacant Nerea Belmonte, segons han informat aquest dijous a EFE fonts de l’acusació pública.

La causa va ser sobreseguda provisionalment la setmana passada pel titular del Jutjat d’Instrucció 7 de la ciutat, José Luis de la Font, en entendre que no hi havia indicis materials de la perpetració del delicte.

El fiscal Anticorrupció, Felipe Briones, ha presentat ara un recurs d’apel·lació davant l’Audiència d’Alacant contra eixe acte, ja que sí que aprecia eixes possibles infraccions penals en els fets i reclama en el seu escrit reobrir la investigació.

En aquest sentit, demana que es practique la diligència que ell mateix va sol·licitar en remetre el cas al jutjat instructor consistent en la geolocalizació dels telèfons mòbils de l’exsenador i exdiputat socialista Ángel Franco i de l’assessora de Belmonte, Elsa Martínez, el dia en què tots dos van mantindre suposadament una reunió.

El primer va declarar com a investigat davant Briones en el marc d’unes perquisicions pròpies, després que Martínez l’acusara, en una compareixença com a testimoni, d’haver intentat comprar l’edil no adscrita.

En concret, va dir que Franco, a qui s’atribueix el control de l’agrupació socialista local, va oferir un sou a Belmonte perquè donara suport al PSPV en la seua intenció de retindre l’Alcaldia, després de la dimissió de l’anterior primer edil, Gabriel Echávarri.

En canvi, el polític investigat va negar eixa versió i va mantindre al seu torn que va ser Elsa Martínez, qui fóra directora dels estudis cinematogràfics públics Ciutat de la Llum durant una etapa del PP, la que va exigir aquest salari per a la regidora.

Durant la sessió d’investidura, celebrada el passat mes d’abril, Belmonte, que va ser expulsada en 2016 de Podem i de la coalició Guanyar Alacant, va votar en blanc, la qual cosa va permetre al candidat del PP, Luis Barcala, fer-se amb l’Alcaldia.

Comparteix

Icona de pantalla completa