Diari La Veu del País Valencià
La mare de les dues xiquetes assassinades a Castelló de la Plana es planteja acudir als tribunals

Itziar Prats, la dona a qui la seua exparella va assassinar les filles de 6 i 3 anys el passat mes de setembre a Castelló de la Plana, ha avançat que, com que el sistema “ha fallat” en la seua protecció i la de les dues menors, exigirà responsabilitats a les administracions implicades i, si no s’assumeixen “voluntàriament”, acudirà als tribunals. “No vaig trobar empara. Ja és tard per a mi. És tard, sobretot, per a Nerea i Martina, irremeiablement”, sosté.

Així ho ha expressat el portaveu i familiar de la víctima, Gabriel Rubio, qui ha llegit un comunicat en el seu nom a la seu del Defensor del Poble, “davant la impossibilitat de fer-ho ella mateixa”.

El familiar ha relatat els diversos “errors” que es van donar en aquest cas en el qual, entre altres coses, la jutgessa especialitzada va rebutjar l’ordre de protecció que Itziar Prats va sol·licitar per a ella i les seues filles davant les amenaces de mort del seu agressor i pare de les menors. Aquest va acabar matant les xiquetes durant el règim de visites i després es va tirar per la finestra.

“El sistema ha fallat, tots ho reconeixen, però cap administració assumeix les conseqüències de la seua responsabilitat”, assenyala Prats en el text escrit, en el qual també agraeix el suport rebut des de fa un mes quan les seues filles van ser assassinades.

“Jo vaig necessitar protecció, vaig acudir a les institucions seguint totes les normes, amb les actuacions i protocols que el sistema facilita, els que han de seguir-se sense actuar pels propis mitjans, però no van funcionar”, lamenta.

Comparteix

Icona de pantalla completa