Diari La Veu del País Valencià
El cap de setmana comença amb una davallada generalitzada dels termòmetres

El cap de setmana arriba al territori amb una lleugera davallada de les temperatures màximes abans del descens notable i generalitzat que tindrà lloc aquest dissabte i, sobretot, diumenge, amb mínimes que fregaran valors negatius com els 2 graus de Morella (els Ports).

D’aquesta manera, la massa d’aire àrtic que entrarà a partir de dissabte provocarà un “ambient prehivernal”, amb un “generalitzat i acusat” descens de les temperatures que, en tot just 48 hores, cauran quasi deu graus en zones del litoral i fins a quinze a l’interior.

Així ho ha assegurat a EFE el cap de l’àrea de Climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a València, José Ángel Núñez, qui ha indicat que es preveu un “important i brusc canvi del temps” i farà “molt fred per a tractar-se d’un mes d’octubre”, encara que ha precisat que no es tracta d’una onada de fred.

Aquesta onada de baixes temperatures s’estendrà per bona part de l’estat espanyol i contrasta amb les temperatures registrades aquest passat dijous al País Valencià: 29,4 graus a Novelda (el Vinalopó Mitjà); 29 graus a Alcoi (l’Alcoià); 28,3 graus a Torís (la Ribera Alta); 28,1 graus a Bicorb (la Canal de Navarrés) i a Xàtiva (la Costera); 28 graus a Oriola (el Baix Segura), i 27,8 graus a Ontinyent (la Vall d’Albaida). A les capitals de demarcació la jornada també va ser calorosa, amb 27,3 graus a l’observatori de l’aeroport de Manises (l’Horta Oest) i 27,2 a Alacant (l’Alacantí).

Aquest divendres ha clarejat amb predomini de núvols alts que tendiran al llarg de la jornada a donar pas a cels nuvolosos o coberts. A l’interior de la meitat nord del territori no es descarten precipitacions febles cap al final del dia, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Durant tota la jornada, les temperatures mínimes es mantindran amb pocs canvis i les màximes aniran en lleuger descens: entre 25 i 16 graus a Alacant; entre 24 i 12 a València, i entre 22 i 13 a Castelló de la Plana. El dia serà especialment calorós en punts del sud, com ara Oriola i Elx (el Baix Vinalopó), on el mercuri arribarà a marcar 28 i 27 graus, respectivament.

Pel que fa al vent, al litoral de la demarcació d’Alacant bufarà tot el divendres del sud-oest fluix amb intervals de moderat i en la resta del territori serà variable fluix amb predomini de la component oest.

Pluges per a dissabte i diumenge

Per a dissabte, l’Aemet preveu cels nuvolosos o coberts amb precipitacions a la meitat nord del País Valencià, mentre que al sud espera intervals nuvolosos amb probabilitat de pluges, en general febles. La cota de neu baixarà al final del dia fins als 1.200 o 1.400 metres i les temperatures aniran en descens, que serà notable a l’interior de les demarcacions de Castelló i València.

L’últim dia de la setmana, diumenge, també estarà marcat pels intervals nuvolosos, més abundants a la vesprada, i alguna precipitació feble i aïllada, amb la cota de neu entre els 800 i els 1000 metres. El mercuri mantindrà la davallada, especialment notable en les màximes.

Comparteix

Icona de pantalla completa