Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València aprova un pla per a reconéixer els drets de les persones immigrants

El ple de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest dijous el Pla Municipal d’Immigració i Interculturalitat 2019-2022, que pretén aconseguir “un canvi d’enfocament des d’una gestió merament assistencial a una altra basada en el reconeixement dels drets” de les persones immigrants.

El pla, que ha tirat endavant gràcies als vots a favor de l’equip de govern mentre que l’oposició ha votat en contra, inclou 68 mesures, segons ha explicat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas.

Des de l’Ajuntament han explicat que, abans de la votació d’aquest punt, ha pres la paraula el representant de SOS Racisme, Papa Balla Ndong, qui ha felicitat el consistori per aquest pla i per les accions efectuades des de l’any 2015, “que han convertit València –ha assegurat– en la locomotora de les ciutats europees en matèria de polítiques inclusives”.

La regidora de Ciutadans Amparo Picó ha lamentat que aquest pla “porta el col·lectiu de persones immigrants a falses expectatives” i ha assegurat que “el tractament dels ‘manters’ genera deslleialtat amb el xicotet comerç”, per la qual cosa el seu partit ha votat en contra.

Per la seua banda, el regidor del PP Cristóbal Grau ha criticat que el pla “manca de compromís pressupostari” i ha qualificat d’engany alguna de les seues iniciatives, com ara la “targeta de veïnatge”.

La regidora de Migració ha lamentat que els grups de l’oposició “no fixen la seua postura exacta respecte a la migració i a la població estrangera, que suposa més del 16% en la nostra ciutat” i ha defensat que aquest pla suposa “un canvi d’enfocament sobre la gestió del fenomen migratori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa