Diari La Veu del País Valencià
El Congrés convalida el decret llei que regula les VTC i dóna les competències a les autonomies

El Congrés de Diputats ha convalidat aquest dilluns al decret llei per a regular les llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) que va aprovar el Consell de Ministres a finals de setembre. El decret ha estat convalidat per 179 vots a favor, 164 en contra i dues abstencions. Entre els grups que li han donat suport hi ha el PSOE, Podem, ERC, PDeCAT i el PNB, mentre que PP i Cs s’han oposat.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha defensat davant la cambra parlamentària que cal regular les companyies com Uber i Cabify, atés que el sector del taxi també està sotmès a una regulació. Davant la petició del PDeCat i ERC de fer un projecte de llei, el ministre ha defensat la necessitat de regular el sector via decret per a abordar aquest tema al més prompte possible.

Ábalos ha defensat que no està sotmès “a cap tipus de pressions” i ha dit que “prendre decisions” no li provoca “vertigen”. El decret llei que modifica la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres preveu que les autonomies passen a assumir les competències de regulació de les VTC i preveu un període d’adaptació de 4 anys perquè els propietaris s’adapten a les normatives autonòmiques. Tot i això, les VTC no perdran l’autorització estatal per al transport interurbà. El decret pretén garantir un equilibri en l’oferta de les VTC i els taxis. L’anunci de la seua aprovació va fer que aquest estiu els taxistes posaren fi a la vaga indefinida.

Comparteix

Icona de pantalla completa