Diari La Veu del País Valencià
L’anul·lació del TSJ de la rebaixa de la ràtio en Infantil provoca una nova picabaralla entre Marzà i Català a les Corts

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha tornat a fallar contra la Conselleria d’Educació. L’última decisió sobre l’anul·lació de la rebaixa de la ràtio en Infantil per al curs 2017/2018 –donada a conéixer aquest dimecres– ha sigut una de les protagonistes en la sessió de control que s’ha celebrat aquest dijous a les Corts. L’exconsellera d’educació, María José Català, ha titllat de “Rècord Guinness en nyaps legislatius” la gestió que està duent a terme el seu successor, Vicent Marzà.

“La Conselleria d’Educació ix pràcticament en totes les piulades del TSJ. És indecent que els ciutadans hagen d’acudir als tribunals per a defensar la seua llibertat”, ha lamentat Català.

Carregant el vídeo…

Tot seguit, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, li ha recriminat les seues paraules: “Em sembla bastant imprudent que la consellera que va acomiadar més de 5.000 professors traga pit d’amuntonar xiquets en les aules”. Marzà, però, no ha pogut continuar contestant ja que hi havia molt de soroll i de murmuris des dels escons del PPCV. Així, el president de les Corts, Enric Morera, ha demanat de manera contundent que els diputats populars callaren per a deixar parlar Marzà. “És de molt mala educació estar interrompent constantment el conseller”, ha sentenciat.

“Rebaixar la ràtio millora l’educació”

Als passadissos de les Corts, el conseller d’Educació ha recordat que la Generalitat –tal com van avançar aquest dimecres–recorrerà la decisió del TSJ. Marzà ha traslladat un missatge de “tranquil·litat” a les famílies, doncs, segons ha dit, la decisió “no afecta el dia a dia”, ja que no té una “afectació directa” per al curs 2018-2019. El conseller també ha assenyalat que no “comparteixen la resolució perquè diu que el poder reduir les ràtios és una competència estatal” i des del Consell estan plenament convençuts que no és així “perquè l’educació i la planificació educativa és competència de la Generalitat”.

Marzà ha assenyalat que el que marca el reial decret estatal és “el màxim” de ràtio a les aules perquè ningú supere aquest màxim però no diu que no es pot millorar aquesta situació, com està fent el Consell, “reduint les ràtios per a poder atendre millor l’alumnat valencià”. El conseller d’Educació ha dit “no entendre com algú pot estar en contra que hi haja menys xiquets per aula quan això és una millora evident de l’educació”. En aquest sentit, Marzà considera que la reducció de ràtios afecta de forma “positiva” els col·legis concertats, perquè “amb el mateix concert i els mateixos recursos han d’atendre 23 alumnes i no 30 com abans, per la qual cosa tenen més recursos per a atendre menys alumnes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa