Diari La Veu del País Valencià
Mor l’exministra socialista Carmen Alborch

Carmen Alborch (Castelló de Rugat,la Vall d’Albaida, 1947) ha mort aquest dimecres, 24 d’octubre, després de patir una llarga malaltia.

L’exministra de Cultura, senadora socialista i escriptora ha mort a València aquest dimecres als 70 anys. Alborch va rebre el passat 9 d’Octubre l’Alta Distinció de la Generalitat per a reconéixer que va ser la primera degana de la Facultat de Dret de València i que al llarg de la seua trajectòria política i professional ha reivindicat sempre el feminisme i la igualtat entre dones i homes. Alborch va defensar durant el seu discurs com a portaveu dels guardonats el 9 d’Octubre que el feminisme s’havia de declarar Patrimoni de la Humanitat.

Carmen Alborch va ser ministra de Cultura entre 1993 i 1996, durant el mandat de Felipe González, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l’alcaldia de València i, a més, va exercir de portaveu socialista a l’Ajuntament fins a juny de 2011.

En el seu currículum figuren nombroses distincions per la seua lluita per la igualtat entre dones i homes, com ara el Premi de Dones Progressistes, el Premi Meridiana de la Junta d’Andalusia, el Premi Rosa Manzano 2007 i el Premi de Gabriela Sánchez Aranda 2009. A més, va ser nomenada sòcia d’honor de l’Associació Clàssiques i Modernes i de l’Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT) i va rebre també el Premi Generant Art 2015 concedit per l’Associació Generant Art de dones artistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa