Diari La Veu del País Valencià
Els associats de la UV desconvoquen parcialment la vaga com a gest de bona voluntat

L’assemblea de professorat associat de la Universitat de València (UV) ha desconvocat els aturs que tenia previst realitzar aquest dimecres i dijous, 24 i 25 d’octubre, per a seguir reivindicant millores en les seues condicions laborals com a “gest de bona voluntat” després de ser convocats al Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) el pròxim 30 d’octubre. D’aquesta manera, el col·lectiu desconvoca parcialment la vaga, ja que de moment manté la de les jornades del 28 i 29 de novembre.

La plataforma explica que aquesta decisió s’ha adoptat després que el comité de vaga haja rebut una convocatòria per a un arbitratge al TAL. “A causa d’aquesta proposta i com a gest de bona voluntat considerem convenient desconvocar parcialment la represa de la vaga els dies 24 i 25 d’octubre però mantenim la dels dies 28 i 29 de novembre fins al dia de mediació”.

La portaveu dels docents, Isabel de la Creu, ha assenyalat a Europa Press que els associats acudiran a la trobada al TAL amb l'”esperança” que es puga arribar a un acord, ja que la seua intenció “sempre ha sigut negociar”. “Si depén de nosaltres…”, ha asseverat.

Així mateix, ha comentat que els associats desconeixen amb quina proposta acudirà la Universitat, ja que la que va fer la rectora, Mavi Mestre, quan va ser triada i signada a la mesa negociadora, “no s’ha dut a terme”. També ha lamentat la lentitud amb què treballa la Mesa de Negociació d’un conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes, que “no acaba de fer res”.

De la Creu ha agregat que tampoc no s’ha executat la iniciativa d’equiparar la retribució dels docents associats a la dels de la Universitat d’Alacant, que no és el que demanen els de València perquè, encara així, estarien “per baix de moltes universitats espanyoles i seguiria sent un salari de misèria” però podria ser “un detall”.

Per tant, l’assemblea d’associats es mostra “expectant” davant la mediació i insisteix: “Sempre que es puga negociar, negociarem. El fet de fer mobilitzacions i aturs és perquè no ens deixen una altra eixida”.

Comparteix

Icona de pantalla completa