Diari La Veu del País Valencià
UGT demana que l’expedient de regulació temporal d’ocupació en Ford tinga les mateixes condicions en tota la factoria

El sindicat UGT en Ford Almussafes (la Ribera Alta) assegura que, si la direcció de l’empresa vol “arribar a un acord” i “mantindre la pau social”, ha de negociar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que ha anunciat “en les mateixes condicions per al conjunt de la factoria”. La direcció de Ford Almussafes va plantejar aquest dilluns als sindicats un ERO temporal de 13 dies entre els mesos de novembre i gener en la planta de motors, mentre que per a la planta de vehicles ha proposat parar la producció durant nou dies, a costa de les vacances dels treballadors.

Sobre aquest tema, la secció sindical d’UGT a Almussafes es pregunta si el plantejament de la companyia, que qualifica de “tant atrevit com nou”, ja que qüestiona el model de negociació desenvolupat a la fàbrica durant una dècada, garanteix l’estabilitat per a 2019.

“En aquest cas –continua el sindicat– potser podia ser valorable. Molt ens temem que no serà així, per la qual cosa, si de debò es pretén un acord amb UGT i mantindre així la pau laboral, la direcció haurà de negociar un ERO temporal en les mateixes condicions per al conjunt de la factoria”.

En aquest sentit, el secretari general d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha recalcat a Europa Press que “a mateix problema, mateixa solució”. “No es pot dir a una part de la plantilla que va a un ERO temporal i a uns altres que afecta unes vacances i sense garantia” d’estabilitat per a l’any vinent. “Els experiments, amb gasosa”, ha asseverat.

A més, el sindicat reclama que es declaren els dies 10, 11 i 31 d’octubre per als torns diürns i 9, 10 i 18 d’octubre per al torn de nit, com a jornades industrials.

Comparteix

Icona de pantalla completa