Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Valenciana de la Innovació rep 207 demandes d’ajudes des de maig

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha rebut un total de 207 sol·licituds en la primera convocatòria d’ajudes de l’Agència la concessió definitiva de la qual es resoldrà en els pròxims dies, una vegada haja finalitzat la fase d’avaluació. Així ho ha explicat el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, en la segona reunió Consell Valencià de la Innovació, el màxim òrgan assessor de l’Agència. La reunió l’ha inaugurada el conseller d’Hisenda, Vicent Soler.

D’acord amb el balanç final de la convocatòria, el programa de Valorització i Transferència dels Resultats d’Investigació, el de Suport a la Consolidació de la Cadena de Valor Empresarial i el de Promoció del Talent s’erigeixen en els més demandats pels agents del sistema valencià d’innovació. Entre els tres concentren al voltant del 69% de les sol·licituds rebudes fins al passat 6 d’agost.

García Reche ha destacat, així mateix, la implicació de les empreses, de les quals parteixen el 44% dels projectes remesos; així com de les universitats, que sumen un altre 20% addicional. No obstant això, totes aquestes iniciatives es realitzen en cooperació amb uns altres d’agents del sistema d’innovació, per la qual cosa inclouen la participació de centres d’investigació i instituts tecnològics.

De la mateixa manera, el vicepresident executiu ha valorat el suport obtingut en aquesta convocatòria tenint en compte, a més, que la incorporació de la plantilla es va produir principalment a la fi d’abril. En qualsevol cas, s’ha mostrat convençut que aquestes xifres se superaran amb escreix en la pròxima edició, que donarà començament en tot just uns mesos. El nou període per a la presentació de sol·licituds s’obrirà entre desembre i gener de 2019, segons les previsions de l’Agència.

Convenis de col·laboració

En la reunió també es va parlar de l’estat dels 14 convenis previstos en els comptes de l’AVI per a enguany. La majoria, huit en total, es corresponen amb Unitats Científiques d’Innovació Empresarial (UCIE) que la AVI finançarà en centres d’investigació reconeguts per la seua excel·lència científica per a potenciar la investigació aplicada a les activitats productives.

L’objectiu, en definitiva, és dotar aquestos instituts dels recursos humans i materials necessaris per a desenvolupar solucions tecnològiques i innovacions orientades a la seua implantació en les empreses del País Valencià. Fins a octubre, el ple del Consell ha aprovat els convenis amb el grup d’investigació d’Informàtica Industrial i Computació I2RC, el Centre de Tecnologia Nanofotònica i l’Institut d’Instrumentació per a la Imatge Molecular (i3M).

No obstant això, està previst que en els pròxims dies s’autoritzen els acords amb l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), l’Institut de Neurociències (IN), l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) i l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) a més de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe. L’Agència preveu rubricar en les pròximes setmanes altres cinc convenis amb entitats, associacions i centres tecnològics amb activitat en el camp de l’I+D+i. Dos d’ells ja compten, de fet, amb el beneplàcit del Consell.

El primer té com a protagonista la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) i promou, entre altres mesures, l’execució d’un pla de formació perquè els treballadors dels 11 centres associats puguen actualitzar les seues competències en l’àmbit de les tecnologies habilitadores per a la nova economia, les mateixes que es pretén difondre i desenvolupar a través d’un segon conveni, que propugna la constitució d’una aliança a gran escala en què participaran nombrosos centres tecnològics i d’investigació.

Préstecs participatius amb l’IVF

García Reche també ha detallat l’acord aconseguit amb l’Institut Valencià de Finances (IVF), que es traduirà en un conveni per a la concessió de préstecs participatius a través de la futura línia INNOVACIÓ + AVI.

D’altra banda, la secretària general de l’AVI, Olivia Estrella, ha presentat l’avantprojecte de pressupostos per a 2019 davant els membres del Consell Valencià d’Innovació destacant que, més enllà de la seua quantia final, l’essencial radica a potenciar la cooperació entre tots els agents del sistema valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa