El cantant d’Obrint Pas debuta com a novel·lista amb 'Totes les cançons parlen de tu'

Xavi Sarrià: "No són solament coses que jo he viscut, sinó que són històries molt generacionals", on se sentiran identificades totes aquelles persones nascudes després del franquisme”
30 març 2014 01:00h
Europa Press / Barcelona.

El cantant de la banda Obrint Pas, Xavi Sarrià, ha debutat en el gènere novel·lístic amb el llibre Totes les cançons parlen de tu (Sembra Llibres), on redescobreix els anys 90 de la seua infància i adolescència a la perifèria valenciana.

Sarrià ha explicat que ha passat tres anys escrivint aquesta novel·la on parla d'un jove de la seua edat -36 anys- i s'endinsa en les ferides obertes d'adolescent i que "un arrossega durant tota la vida".

"Arrosseguem un munt de conflictes interns", ha expressat Sarrià, que malgrat haver nascut a Barcelona es va traslladar de molt xicotet als afores de València, on llavors es barrejava la vida tradicional de l'horta i la immigració.

Les pàgines d'aquesta novel·la tenen un punt autobiogràfic, encara que Sarrià adverteix: "No són solament coses que jo he viscut, sinó que són històries molt generacionals", on se sentiran identificades totes aquelles persones nascudes després del franquisme.

Les pinzellades d'aquesta època arriben a través de cançons, articles com els 'radiocassettes' i els 'playmobil', l'absència de mòbils i els descampats de les grans ciutats, al no haver-hi altres llocs d'oci com els actuals centres comercials, ha apuntat.

Nostàlgic

Tot açò està embolicat d'un punt nostàlgic i emotiu, encara que la història està narrada des de l'època actual en un gran 'feedback', ha concretat.

Sarrià escriu des dels 13 anys component textos i cançons, i abans d'aquesta experiència, va provar amb el compendi de relats Històries del paradís (Bromera), un gènere que se li entoixa semblant a les cançons.

La seua aventura novel·lística va ser precedida també d'un experiment previ, "una novel·la de prova", abans de passar a construir l'arquitectura de la present, l'objectiu primordial de la qual és emocionar, ha dit.
 
next