Diari La Veu del País Valencià
Fulgencio auditarà els comptes de les subdelegacions del govern espanyol d’Alacant i València

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha decidit sol·licitar la realització d’una auditoria interna de la documentació de despeses de les subdelegacions de València i Alacant, segons ha informat aquesta administració en un comunicat.

Aquesta decisió, de caràcter “cautelar”, segons explica, l’ha adoptat el delegat “en honor de la transparència que ha de garantir totes les administracions, després de les investigacions policials obertes el passat mes de juny en la Subdelegació del Govern [espanyol] de Castelló”.

El passat mes de juny va transcendir que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló havia obert una investigació a dos funcionaris de la Subdelegació del govern espanyol a Castelló –un d’ells jubilat– per presumpta falsificació de factures.

D’acord amb informacions publicades en eixa data, les factures suposadament falses podrien aconseguir un valor de fins a un milió d’euros i la investigació se centra en deu anys d’activitat de la institució. El jutjat preveia analitzar els moviments amb la targeta realitzats a primers d’agost de 2017 i els registrats en abril, quan es van acarar les despeses carregades.

D’acord amb eixes informacions, en abril de 2017, quan el subdelegat del govern espanyol es trobava en viatge privat a Roma amb la seua família, el seu vehicle oficial, que estava estacionat en la cotxera, va arribar a repostar fins a cinc vegades en un mateix dia.

A més, el jutjat també investiga la denúncia presentada per la Subdelegació del govern espanyol sobre la presumpta manipulació del quilometratge de vehicles oficials de la institució i despeses de reparació sospitosos visats per un dels investigats.

També s’analitzen factures emeses per proveïdors a la Subdelegació i pagades pels dos investigats, un d’ells jubilat, i el jutjat també ha de resoldre la discrepància de la facturació relacionada amb el subministrament de material informàtic.

Comparteix

Icona de pantalla completa