Diari La Veu del País Valencià
Vicente Gandia guanya el premi al Millor Celler Europeu 2018

El celler Vicente Gandia va rebre el premi Aurum Europa Excellence Enogastronomic en la categoria del Millor Celler Europeu 2018 per part del Consell Europeu de Confraries Enogastronòmiques (CEUCO), han informat aquest dimarts fonts del celler valencià. El director general de Bodegas Vicente Gandia, Javier Gandia, va recollir aquest cap de setmana el guardó, que reconeix la trajectòria i el treball de més de 130 anys del millor celler de 2018, fundat a València en 1885, en l’edifici Zappeion d’Atenes.

L’acte va ser presidit per la ministra de Turisme de Grècia, Elena Kountoura, i dirigit per Carlos Martín Cosme, president de CEUCO, organisme europeu que aglutina les principals confraries que es dediquen a la divulgació i la protecció de la gastronomia i l’enologia dels seus llocs d’origen. “Sens dubte aquest és un dels premis més importants de la nostra trajectòria. Aquest reconeixement confirma el gran moment dels vins valencians i la importància del vi espanyol a Europa”, ha apuntat Gandia.

Vicente Gandia, amb presència comercial en noranta països i un equip de 140 empleats, és el major celler del País Valencià i un dels cinquanta primers del món, segons l’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de vins i licors. En 2014 va ser triat millor productor de l’estat espanyol pel prestigiós concurs internacional AWC Vienna i produeix vins en huit denominacions d’origen: València, Utiel-Requena, Rioja, Ries Baixas, Ribera del Duero, Cava, Alacant i Priorat.

Segons fonts del celler, “advoquen pel cultiu sostenible, protegeixen i desenvolupen les varietats autòctones i realitzen elaboracions modernes inspirades en els mètodes tradicionals, mantenint la qualitat dels productes collita rere collita”. “Vicente Gandia ha evolucionat des dels seus inicis, etiquetes com les de Castillo de Llíria, El Miracle, Foia de Cadenes, Cerimònia i Sandara són exemples del constant treball de la companyia per la marca i la innovació”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa