La Guàrdia Civil desarticula una organització criminal dedicada a la distribució de carn en mal estat

Els agents escorcollen i inspeccionen empreses d'Alzira i Algemesí i immobilitzen més de mil tones de productes carnis en l'operació Jamvina
/ València
23 octubre 2018 01:00h
L\'operació ha culminat amb la detenció de sis persones i la investigació d\'altres huit, totes elles d\'entre 25 i 60 anys.

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, ha desarticulat una organització criminal que es dedicava a la distribució des de les demarcacions de València i Madrid de productes carnis en condicions d'insalubritat. A més, ha immobilitzat més de mil tones d'aquestes carns.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, aquesta operació ha culminat amb la detenció de sis persones i la investigació d'altres huit, totes elles d'entre 25 i 60 anys, a les quals s'imputen delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

Els agents han practicat tres escorcolls i més de trenta inspeccions en empreses de les localitats d'Alzira i Algemesí (la Ribera Alta) així com en la madrilenya d'Alcobendas, en les quals s'han immobilitzat més de mil tones de productes carnis en mal estat per un valor de vora cinc milions d'euros.

En juny van tindre coneixement, a través de la Conselleria, de la localització d'una empresa clandestina dedicada a la distribució de productes carnis insalubres i els inspectors veterinaris del departament de Salut de la Ribera van estendre acta dels incompliments.

Una vegada coneguts els fets, agents de l'equip de policia judicial de Carlet i membres del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de València van iniciar l'operació Jamvina en coordinació amb Sanitat.

Els membres de l'organització, que pertanyien a diverses empreses que formaven part de l'entramat, es dedicaven a introduir al mercat aliments en males condicions i en diversos formats i per a açò utilitzaven marques comercials d'altres empreses amb l'objectiu de donar eixida a aquestos productes. 

Els presumptes autors evitaven el desemborsament a l'hora de destruir els productes caducats o en males condicions i, a més, aconseguien nous ingressos amb la manipulació de les dates de consum preferent de les peces senceres i les introduïen de nou al mercat per un preu menor.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància número 3 d'Alzira.

next