Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de Castelló destinarà 820.000 euros als ajuntaments per a reparar els danys de les pluges

La Diputació de Castelló destinarà 820.000 euros als ajuntaments de la demarcació per a ajudar a reparar els danys ocasionats per l’últim temporal, segons ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa el president de la institució provincial, Javier Moliner.

D’aquesta quantitat, 675.000 euros es destinaran directament als ajuntaments –5.000 euros a cadascun– “per a pagar factures emeses des del 19 fins al 31 d’octubre vinculades a la recuperació de la normalitat després del temporal” mentre que la Diputació aportarà altres 152.000 euros per a realitzar una ampliació extraordinària del contracte de manteniment de camins rurals “que permetrà durant aquestos últims mesos de l’any actuar sobre camins rurals danyats per les pluges”, segons Moliner.

Aquesta línia d’ajuda s’aprovarà en el ple d’aquest dimarts, 23 d’octubre, amb una modificació de crèdit, “amb la finalitat que es puguen aprovar també les bases de les ajudes i que els ajuntaments puguen acollir-se des de demà”, segons ha explicat el president de la Diputació.

Moliner s’ha congratulat d'”haver sigut capaços de superar aquesta situació sense haver de lamentar danys personals” i ha mostrat la seua “solidaritat” i “condolences” amb el Cos de Bombers de Màlaga, “que han sofrit la pèrdua d’un dels seus efectius”.

Alhora, ha agraït el treball “ímprobe” del Consorci Provincial de Bombers de Castelló “per a salvaguardar la integritat de les persones i que els danys sobre els béns foren els menors possibles”, així com el treball de Protecció Civil, la Guàrdia Civil i la Policia Local.

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha efectuat 294 serveis

Segons ha recordat, el Consorci de Bombers ha efectuat un total de 294 serveis, dels quals 223 han sigut eixugades d’aigua, 12 per caigudes d’arbres, 9 trasllats de persones i 50 rescats de vehicles amb gent a l’interior. S’ha intervingut en 38 municipis.

Respecte a la xarxa de carreteres de la demarcació, Moliner ha indicat que de les 66 vies que la componen s’ha intervingut en 57 i han estat més de 60 persones treballant en elles durant el cap de setmana. Totes han recuperat la normalitat, a excepció de Càlig-Sant Jordi (el Baix Maestrat), l’accés a Cedraman (l’Alt Millars) i Navaixes-Algímia d’Almonesir –el tram entre Matet i Algimia– (l’Alt Palància).

Comparteix

Icona de pantalla completa