Diari La Veu del País Valencià
El bo infantil beca 36.000 famílies amb alumnat matriculat en escoles infantils

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publica aquest dilluns 22 d’octubre la resolució de la Conselleria d’Educació sobre les ajudes destinades a famílies que escolaritzen els seus fills de 0 a 3 anys en escoles infantils de primer cicle de titularitat municipal o privada.

Segons explica Educació en un comunicat, el nombre total de beneficiaris per a aquest curs arriba als 35.716, dels quals 8.537 pertanyen a les comarques de la demarcació d’Alacant; 3.209, a les de la de Castelló, i 23.970, a les de la de València. Es tracta d’alumnat de 0 a 3 anys matriculat, per al curs escolar 2018-2019, en escoles i centres d’Educació Infantil de primer cicle autoritzats per la Conselleria.

Amb la publicació del llistat de beneficiaris, que es pot consultar a través d’aquest enllaç, ara “s’inicia el període per a presentar recursos per part de famílies que no han sigut beneficiàries per manca de documentació i durant aquest termini d’un mes Educació espera poder tindre tota la documentació per a beneficiar més alumnat d’aquestes ajudes”, assenyala el comunicat.

Aules de 2 anys gratuïtes a les escoles municipals

La novetat d’aquesta convocatòria és que tot l’alumnat matriculat en aules de 2 anys a les escoles municipals té l’escolarització totalment gratuïta, explica Educació. Els beneficiaris en aquest cas en són un total de 8.230 i encara queden places gratuïtes d’aquestes característiques, per la qual cosa qualsevol família que durant el curs escolaritze els seus fills en aquestes aules es beneficiarà de la seua gratuïtat.

Al territori valencià hi ha 248 escoles municipals que ofereixen ensenyaments de 2 a 3 anys en 485 aules, que des d’aquest curs són gratuïtes. D’aquestes, 127 pertanyen a les comarques de la demarcació dAlacant; 47, a les de la de Castelló, i 311, a les de la de València.

Increment de les ajudes

Educació destina un total de 45.998.532 euros en ajudes econòmiques per a l’escolarització de 0 a 3 anys, la qual cosa “suposa un increment del 34 per cent, és a dir, més d’11 milions d’euros respecte a les ajudes concedides durant el curs 2017-2018”, assegura la Conselleria.

“A part de les aules totalment gratuïtes de 2 anys a les escoletes municipals, amb el bo infantil les famílies es beneficien del finançament parcial del cost del servei de l’ensenyament a les escoletes privades i als trams 0-1 i 1-2 de les escoles municipals. Aquests trams d’ajuda oscil·len entre els 70 i els 200 euros per a l’alumnat comprés en el tram d’edat de 0 a 1 anys; de 70 a 120 euros per a l’alumnat entre 1 i 2 anys, i de 80 a 140 euros per a l’alumnat escolaritzat en el tram entre 2 i 3 anys”, conclou el comunicat,

Comparteix

Icona de pantalla completa